Диплом престижного польського ВУЗу тепер можна отримати у Хмельницькому

Диплом престижного польського ВУЗу тепер можна отримати у Хмельницькому
  • Таку можливість перед своїми студентами відкриває прикордонна академія. 
  • До Польщі потрібно буде їздити лише два рази на рік та на захист диплому.
  • По завершенню навчання польська сторона обіцяє гарантоване працевлаштування.

Нові можливості для студентів цивільних спеціальностей запрацюють в прикордонній академії вже з поточного навчального року. Юнакам та дівчатам пропонують одночасно пройти підготовку у двох ВУЗах та отримати два дипломи: перший - український, другий - польський. 

Перед студентами прикордонної академії відкриє двері один із найпрестижніших ВУЗів Польщі - Вища школа міжнародних відносин і суспільної комунікації, що розташований у місті Хелм. 

Навчання у польському ВУЗі триватиме 2 роки. Проходитиме з жовтня по червень. Воно буде заочно-дистанційним. Тобто хмельницькі студенти, навчаючись в прикордонній академії, паралельно навчатимуться в Польщі. Підготовку здійснюватимуть за допомогою інтернет зв’язку. Їхати до Польщі потрібно буде лише два рази на рік. Для складання іспитів та на захист дипломної роботи в кінці навчання. 

Відео дня

Вступити до європейського вишу зможуть не лише студенти першокурсники. Така можливість буде і у тих, хто навчається в академії вже не один рік. 

Для вступу хмельницьким студентам не потрібно буде повторно складати ЗНО. Пройти курс підготовки зможуть навіть ті студенти, які не володіють польською. Для них лекції читатимуть на рідній українській. Для бажаючих досконало вивчити мову сусідньої держави - навчання польської буде безкоштовним. 

На час перебування в Польщі студентів обіцяють забезпечити житлом. Також вони отримають студентську візу у спрощеному режимі. Саме навчання буде платним. Проте платити за нього студенти зможуть частинами. 

Після отримання диплому європейського вишу, польська сторона обіцяє 100% працевлаштування для хмельницьких студентів на території своєї держави.

 Таке нововведення анонсували сьогодні, 31 серпня, на посвяті колишніх школярів у студенти прикордонної академії. Для цього до Хмельницького завітав ректор Вищої школи міжнародних відносин і суспільної комунікації Міхаль Голось.

Він привітав новоспечених студентів із вступом до прикордонної академії та закликав приєднатися до нової програми.

  • Наша співпраця із прикордонною академію надасть молодим людям можливість мати подвійний диплом: і український, і польський. Звісно український диплом не менш важливий, але диплом європейський дасть шанс здобувати нові знання, стати повноцінним членом європейського суспільства, - зазначив Міхаль Голось.

Сьогодні лави НА ДПСУ поповнили близько сотні студентів. Вони навчатимуться тут на факультетах філології та права. Про можливість отримати два дипломи почули вперше. Але вже зацікавилися пропозицією і планують нею скористатися.

 Анастасія, студентка факультету філології

  • Для мене велика честь бути студенткою саме цього ВУЗу. Про нього я чула лише схвальні відгуки, тому не вагаючись подала документи. Хвилювалася дуже, вступити сюди не так просто, бо навчаються тут лише кращі з кращих. Сьогодні теж хвилююся, адже починається нова сторінка мого життя. Сподіваюся вона буде успішною. Поки про навчання в Польщі не думала, але якщо є така можливість, то, ймовірно, нею скористаюся, - пояснила Анастасія.

Артем, студент факультету філології

  • В мене багато знайомих тут навчається, зі мною вступило сюди ще три однокласника. Хвилююся, ніби іду перший раз у перший клас. Я перечитав багато коментарів про академію. Впевнений, що тут я отримаю гідну базу, а в майбутньому планую стати або перекладачам або вчителем іноземної мови, - зазначив Артем.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Ruslan Nagurniy

    А з яких пір в Хелмі престижні вузи?
  • Victor Honcharuk

    цікаво куди вони 100% влаштовують філологів після 2ух років)))
    щоб збирати клубніку потрібно 2 роки вчитись )))
  • Ефим Штейн

    Дуже СУМНО!А хто буде піднімати Україну?

    Мастер Автополив reply Ефим Штейн

    Фима, таки наши люди будут. Зеленский, Коломойский, Дубилет.
  • Алёна Демедюк

    Не цікаво...це ніби хтось привіз тобі магнітік з цікавого закордонного місця. Магнітік є...а решта пройшла повз тебе))).
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:35 Великогабаритні автобуси замінять «маршрутки» у Хмельницькому 15:02 Йому було 24: загинув доброволець з Хмельницького Тарас Мельник photo_camera 14:38 Графік стоянок екобуса в квітні: що й куди приносити хмельничанам 14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up