До Хмельницького евакуювали багатодітні сім’ї з Харківщини (ФОТО)

До Хмельницького евакуювали багатодітні сім’ї з Харківщини (ФОТО)
Тут і далі фото зі сторінки ГУ ДСНС у Хмельницькій області та ФБ-сторінки Сергія Гамалія
  • Харків’ян зустрічали рятувальники та медики. Дорослих та дітей розселили в обласному центрі. 

  • Загалом Хмельниччина прийняла вже 370 тисяч сімей з початку повномасштабної війни. 

В неділю, 8 жовтня, до обласного центру прибули переселенці з Харківщини. Волонтери організували автобуси для перевезення багатодітних сімей, які втекли від жахіття війни. Супроводжувала евакуйованих харків’ян міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

— Керівництво області, рятувальники, волонтери та медики зустріли та розселили багатодітні сім'ї, З вірою у перемогу та добро, ці люди змушені залишити нажите роками майно. Вони шукали порятунку і знайшли його — у нашій області. Тут харків'ян зустріли, прийняли та обігріли. Відтепер і діти, і дорослі знайдуть для себе затишок у Хмельницькому, — повідомляють в управлінні з надзвичайних ситуацій. 

Очільник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій повідомив, що з початку повномасштабної війни в області прихистили майже 400 тисяч переселенців. 

Відео дня

— За сім місяців ми зустріли та прихистили понад 370 тисяч людей, постраждалих від російської агресії. Проведено величезний обсяг організаційної роботи, налагоджено комунікацію з волонтерами, пересічними громадянами та внутрішньо переміщеними особами. І головне, що всі ми чітко розуміємо, наскільки важливою в умовах війни є ця гуманітарна місія, – зазначив Гамалій.

Він також додав, що в області створили максимально комфортні та безпечні умови перебування для переселенців. А близько третини з усіх, хто приїхав, вирішили залишитися тут. Це, за словами голови ОВА, один із найвищих показників серед усіх регіонів, які приймають вимушених переселенців. 

Нагадаємо, віце прем'єр-міністерка України Ірина Верещук відвідала у Хмельницькому дитячий садок на вулиці Марії Трембовецької. Там тимчасово проживатимуть 52 переселенців з Куп’янська Харківської області. Також вона повідомила, що область планує розмістити ще щонайменше 17-20 тисяч переселенців. Це стосується найближчого опалювального сезону. Крім того, на Хмельниччині розглядається можливість будівництва модульного житла для переселенців. Деталі візиту посадовиці читайте за посиланням

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up