До Хмельницького прибули перші евакуйовані з Херсонщини та Запоріжжя. Де їх розселять?

До Хмельницького прибули перші евакуйовані з Херсонщини та Запоріжжя. Де їх розселять?
Колаж vsim.ua
  • Сьогодні вранці прибули 19 людей із Херсонської області та ще 55 із Запоріжжя. 

  • Їх зустріли на залізничному вокзалі та розвозитимуть по попередньо підготовлених “нових” домівках. 

В ніч на 6 червня російські окупанти підірвали Каховську ГЕС. Станція повністю зруйнована. Вона відновленню не підлягає. Близько 16 тисяч людей опинилися на правобережжі Херсонщини у критичній зоні, водою повністю затопило 20 населених пунктів. 

Тут і далі фото ДСНС

Станом на 08:00 годину 8 червня на правому березі Дніпра у воді стоїть 2 629 будинків. Наразі із підтоплених територій евакуювали 1 995 людей, з яких 103 — діти. Три людини в Олешках загинули. 

Врятували 334 особи, з них 15 дітей. На Херсонщині розгорнули роботу 9 евакуаційних пунктів. Про це повідомляє ДСНС. 

Відео дня

Жителів Херсонщини, які постраждали внаслідок катастрофи, із першого дня евакуйовують автобусами до Херсона, далі до Миколаєва та Запоріжжя. А вже звідти відправляють до Хмельницького, Одеси, Кропивницького, Києва та інших міст. 

Сьогодні Хмельниччина приймає евакуйованих мешканців. Зранку із Херсонщини потягом прибуло 19 людей, а із Запоріжжя - 55. Про це повідомив перший заступник голови ОВА Сергій Тюрін. 

В Городоцькій міській територіальній громаді вже підготували місця для прийому евакуйованих жителів. Це перша локація, яка буде приймати постраждалих херсонців. 

Загалом по всій області облаштували близько 2 тисяч місць під розселення. Обласна адміністрація зараз працює над тим, аби забезпечити евакуйованих необхідною гуманітарною допомогою. 

 

На пероні Хмельницького залізничного вокзалу потяг зустрічали рятувальники, волонтери, медики, представники влади та Червоного Хреста України, повідомили в управлінні з надзвичайних ситуацій. 

- У мене будинок під водою, встигла зібрати лише три сумки, а цей пакет – дали волонтери, - зі сльозами на очах та тремтячим голосом розповідає жінка, яка за кілька годин втратила все, що було нажите роками.

Тут і далі фото ГУ ДСНС у Хмельницькій області

Допоки херсонці очікували розселення по громадах області, з ними працювали психологи ДСНС та психосоціальна служба Червоного Хреста України. Семирічна Аліна малює з психологом єдинорожка та розповідає, що тікає від бомб. 

 

Нагадаємо, що вчора до Херсонщини відправили першу вантажівку із питною водою. Передали понад 13,5 тон питної води , резинові човни, мотопомпи для відкачування води , а також 4 станції очищення води (одна станція очищає 1 200 л води на добу).

 

Сьогодні планують відправити ще близько 15 тонн пального. А на завтра вантажать автомобіль, який повезе 22 тонни питної води. 

Підключились до допомоги і міжнародні організації. За словами Тюріна, вони мають надати 20 генераторів, аби відправити їх на Херсонщину. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Olga Khmelevskaya

    Бідолашні люди...Це ті, хто не мали змоги і статків покинути свої домівки та жили під постійними обстрілами. А у нас усі теплі місця розібрали жирні мажори, котрі першими рятували свої сраки ще в тому році...За гуманітарочкою тут бігають і ще носом крутять бо їм труси від Версаче не дають на халяву
  • Олекса Шумейко

    Кацаби,щоб ви поздихали до сьомого коліна. Слава ЗСУ!

keyboard_arrow_up