До Хмельницького приїхав Блаженніший Митрополит Епіфаній

До Хмельницького приїхав Блаженніший Митрополит Епіфаній
Фото з сайту Хмельницької ОДА
  • Предстоятель ПЦУ побував у храмі Всіх Святих Землі Української.
  • Священнослужитель привіз до храму чудотворну ікону Божої Матері “Милостива”, з монастиря Кіокс.

Сьогодні, 13 квітня, в Хмельницькому побував Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Предстоятель ПЦУ завітав до храму Всіх Святих Землі Української, де очолив урочисту Божественну літургію.  

Після богослужіння, Блаженніший Епіфаній звернувся до вірян з проповіддю.

Відео дня
  • Ми живемо не просто в історичний час, ми є не просто співучасниками, але творцями нашої новітньої церковної історії. Новітньої церковної історії, яка дійсно переплетена з історією нашої української держави. Якщо б ми не мали нашої української незалежності, то ніколи б ми не зуміли отримати нашу духовну свободу, отримати визнання нашої автокефалії. Цей шлях був складним. У цьому році ми будемо святкувати 30 років з часу проголошення автокефального руху, з часу проголошення нашої української справжньої православної церкви.

Митрополит зазначив, що шлях до самостійної церкви був складний, але українці пройшли його достойно.  

  • Господь випробовує нашу віру, Господь випробовує, наскільки ми є сильними, наскільки ми маємо бажання, щоб володіти цим великим даром свободи державної і свободи церковної. Ми розірвали усі ті духовні пута, якими були оплутані протягом трьох століть. Ми вірили, ми молилися, ми покладали надії тільки на Бога. Двері нашої церкви відкриті для всіх. Ми отримали Томос і прагнемо зараз отримати визнання інших помісних православних церков. Але попереду потрібно ще багато зробити. Зробити для того, щоб наша єдина помісна українська православна церква стала пристановищем для всіх православних України, - наголосив Епіфаній.

Наразі вже 70 громад з Хмельниччини приєдналися до Православної церкви України. Блаженніший зазначив, що це лише початок. Він сподівається, що до переходу в єдину помісну церкву долучаться всі громади України та Хмельниччини зокрема.

  • Ми і надалі будемо рухатися в напрямку розбудови, в напрямку утвердження тих духовних цінностей, які ми придбали протягом тривалого часу. Ми не маємо права втратити те, що ми здобули. Тому в цей відповідальний час ми повинні бути мудрими та пильними, - наголосив Митрополит всієї України.

Також Блаженніший Епіфаній привіз до Хмельницького чудотворну ікону Божої Матері “Милостива”, з монастиря Кікос, що знаходиться на Кіпрі. Всі віряни мали можливість вклонитися святині та доторкнутися до вустами до божественного образу. Про це повідомили на сайті Хмельницької обласної державної адміністрації.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (18)
  • Мастер Автополив

    Поэтому они такие толстые, чтобы всё это облачение тягать? Их прям во всем обмундировании в рай пускают?
  • Петя Петров

    "-Панотче, а хіба в піст голосувати можна?

    -Можна...  Але не за жирного!"  =))))
  • Alexandr Oleynikov

    А вчём блажь состоит ?
  • Вячеслав Киреенков

    Следом за Порошенко на гiлляку!

    Alla Istomina reply Вячеслав Киреенков

    Вячеслав Киреенков чого з Могільова до нас свого носа пхати, сидіть там у бацька під п'ятою і не рипайтесь.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up