«Догнали і кинули на землю» - хмельничанки розповіли про нічну погоню за грабіжником

«Догнали і кинули на землю» - хмельничанки розповіли про нічну погоню за грабіжником
Марія Корнеєва і Христина Квасюк не побоялися побігти за злочинцем і затримали його.
  • Марія Корнеєва і Христина Квасюк вночі ганялися за грабіжником в центрі Хмельницького.
  • Дівчата розповіли про те, чому наважилися на такий вчинок і як валили чоловіка на землю.
  • Після нічної погоні, Марія Корнеєва захотіла стати патрульним і вже збирає документи.

Марія Корнеєва і Христина Квасюк сиділи у дворі будинку на провулку Проскурівського підпілля. На годиннику було близько дванадцятої ночі. Дівчата почули крик жінки. Як виявилося згодом, це грабіжник напав на жінку і відібрав у неї сумку. Сміливі дівчата погналися за чоловіком і допомогли його затримати.

За такий вчинок їх нагородили в патрульній поліції Хмельницького сьогодні, 8 липня. Після отримання подяк, вони розповіли про те, як гналися за злочинцем і чому наважилися на такий вчинок. Говорити із журналістами відразу не захотіли. Трішки соромилися.

Відео дня

 - Ми сиділи з подругою і почули крики жінки. Зразу пішли подивитися, що там трапилося. Коли ми йшли, він йшов напроти нас із сумкою. Ми не знали хто це. Може це не він. Потім жінка почала кричати і ми зрозуміли, що це грабіжник. Почали його доганяти. Сумку і всі речі він розкидав по дорозі. Ми його догнали і кинули на землю. Забризкали його газовим балоном, - розповідає Марія Корнеєва. – Ми не знали як він напав на жінку і з чим він був. Я про це навіть не думала в той момент. Хотіла допомогти. Навіть не подумала про своє здоров’я. Може в нього ніж. Я зробила все, що могла.

 - Просто почула і відреагувала. Хотіла допомогти людині. Коли почули крики, самі почали переживати. Я кажу – «Давай підемо подивимося, що там сталося». Потім навіть не було часу подумати. Одразу почали діяти, - пригадує Христина Квасюк.

Нічна погоня, затримання злочинця й хлопець, який працює патрульним, можуть вплинути на майбутнє Марії Корнеєвої. Дівчина вирішила піти в поліцію. Каже, що вже збирає документи і надіється встигнути до 11 липня, коли завершується набір.

 - В мене хлопець працює патрульним і я бачу, яка це важка робота. Я бачу, що він втомлюється на роботі. Може навіть і не їсти інколи. Немає на це часу. Після цієї ситуації я вирішила, що теж хочу цим займатися і  допомагати ловити таких злочинців, - каже Марія Корнеєва.

Для нагородження вишикували першу роту патрульної поліції. Вона чергувала тієї ночі, коли затримали грабіжника.

 - Ми прибули на виклик тієї ночі. Коли приїхали, то побачили групу осіб, яка тримала грабіжника. Вони діяли правильно. Якби не дівчата, то шанси впіймати грабіжника були б невеликі, - розповідає інспектор патрульної поліції Василь Авраменко.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Nikolaj Zhuravliov

    Цікаво що патрульна поліція оминула той факт що безпосередньо наздогнав і повалив на землю того зловмисника я та мій приятель. Ні в якому разі не применшую роль героїнь данної публікації, але об'єктивно хмельницька поліція нагородила чотири особи, на відміну від патрульної
  • Nikolaj Zhuravliov

    Цікаво що патрульна поліція оминула той факт що безпосередньо наздогнав і повалив на землю того зловмисника я та мій приятель. Ні в якому разі не применшую роль героїнь данної публікації, але об'єктивно хмельницька поліція нагородила чотири особи, на відміну від патрульної поліції
  • Анонім

    Побачили, побігли, кинули на землю, дали газку....а там він не один...іне з пустими карманами і руками.,. Добре що цього не сталося...
  • Сергій Якубенко

    Якшо чесно, то я сам не знаю чи побіг би. І вряд чи хтось чесно скаже, поки сам не буде в такій же ситуації
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up