Дружина загиблого спецпризначенця з Хмельницького народила сина

Дружина загиблого спецпризначенця з Хмельницького народила сина
Світлини зі сторінки Олександра Симчишина
  • Хлопчика назвали Назарієм.
  • Новоспечена матуся приймала вітання з народженням малюка.
  • 33-річному Героєві не судилося обійняти сина.

Дружина загиблого спецпризначенця Олексія Хижняка народила сина. Маля з’явилося на світ у Хмельницькому міському перинатальному центрі. 33-річному батькові-Героєві не судилося обійняти крихітку.

Новоспечену матусю з появою дитяти 2 травня вітали міський голова Олександр Симчишин та військові командири. Прийшли з квітами, дарунками й оркестром. І зазвучала під вікнами пологового мелодія, що торкнулася серця кожного.

«Так, на очах були сльози, - зізнався у соцмережах Олександр Симчишин, - але це сльози щастя від того, що у маленькому Назарію знайде продовження його відважний тато-Герой!»

Відео дня

За словами мера, новонароджене дитя - не перше в Хмельницькому, котре побачило світ уже без батька - Героя...  Так, у лютому дружина загиблого 21-річного матроса Володимира Овчиннікова з Хмельницького народила сина.  Справжнього козака у листопаді 2022-го народила дружина загиблого молодшого сержанта Сил спецоперацій ЗСУ, старшого оператора з інженерної справи, почесного громадянина Хмельницької міської громади Максима Вельгана (Дністряна) .

«Нехай всі вони ростуть здоровими, сильними, натхненними прикладом батьків і повагою до них суспільства, – зазначив Симчишин. - Українське Життя переможе!»

Нагадаємо, капітан Олексій Хижняк був командиром групи спецпризначення 8-го окремого полку спеціального призначення Збройних сил України.

Загинув 7 вересня 2022-го в районі Чорнобаївки, що на Харківщині.

Йому назавжди буде 33 роки.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни у 2015-му Президент нагородив хмельничанина орденом «За мужність» III ступеня. 

У вересні 2022-го рішенням позачергової сесії Хмельницької міської ради Олексію Хижняку посмертно присвоїли звання «Почесний громадянин Хмельницької міської територіальної громади».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (61)
  • Надія Костюк

    Вітаємо
  • Оксана Іванець

    Вітаємо з народженням синочка
  • Олег Бурко

    Вітання !
  • Катерина Цуняк

    Дай Боже щастя.

keyboard_arrow_up