Два роки реформи дільничних офіцерів: що змінилося

Два роки реформи дільничних офіцерів: що змінилося
  • Від липня 2017 року дільничні в Україні працюють за новими правилами.

  • Хмельницькі активісти дізнавалися, що змінилося після реформи на Хмельниччині та Тернопільщині.

Майже два роки минуло з часу впровадження реформи дільничних офіцерів поліції. 28 липня 2017 року затвердили нову інструкцію з організації діяльності дільничних. Представники громад Хмельниччини та Тернопільщини відчули як позитивні, так і негативні зміни від її впровадження.

Саме про них у своєму звіті і розказали активісти громадської організації «Агенція сталого розвитку „Астар“». Світлана Каритун підготувала документ, який охоплює шість об’єднаних територіальних громад, по три у Хмельницькій та Тернопільській областях. Активісти поспілкувалися з дільничними офіцерами поліції, яких у кожній ОТГ по одному. Також поговорили з керівниками ОТГ або їхніми замісниками. Їх також шість. Зібрали думки й 20 старост та 8 працівників закладів освіти.

За даними опитувань дільничних офіцерів поліції активісти виділили ряд позитивних змін, наприклад:

Відео дня
  • скасування показникової системи

  • відхід від «паличкових» систем (реагування на вже скоєні правопорушення)

  • більша увага запобіганню правопорушень

Помітили позитивні зміни й представники ОТГ, наприклад:

  • оперативніше реагування на події/виклики

  • тісніша співпраця та комунікація з дільничними

  • зниження рівня правопорушень

  • ініціативність у роботі із закладами освіти

Разом з тим дільничні назвали й ряд труднощів, які виникли у зв’язку з реформою. Говорять про збільшення навантаження через велику кількість населення, а також збільшення паперової роботи. Про малу чисельність дільничних говорять представники ОТГ.

Активісти також питали про зміну безпекової ситуації після реформи. На питання про зміну рівня безпеки від представників ОТГ отримали такі відповіді:

  • рівень безпеки збільшився — 16

  • змін не відчули — 14

  • рівень безпеки знизився — 4

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Sergey Malahov

    Реформы сродни Порошенковским! Только на словах.

    Sergey Malahov reply Sergey Malahov

    Вы из 24%-х? Ваше мнение точно никого не интересует.

    Андрій Боднарчук reply Sergey Malahov

    Вас забули запросити. Ви б показали, як воно робиться!
  • Вова Площинский

    Задоволений на всі 100 Він не знае мене Я не знаю його
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera Від читача 11:46 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у ХХІ Київському курсі з коронарних реваскуляризацій 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up