Двоє травмованих, половина Хмельниччини без світла: наслідки ворожого ракетного обстрілу

Двоє травмованих, половина Хмельниччини без світла: наслідки ворожого ракетного обстрілу
Фото - ілюстративне
  • Сили ППО збили  над областю 3 ракети.
  • Пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури.
  • Північ області - без світла.
  • Електротранспорт у Хмельницькому 16 листопада найімовірніше не працюватиме.

 

Унаслідок ракетних ударів по Хмельниччині було пошкоджено об'єкт енергетичної інфраструктури. 

На щастя обійшлося без жертв, а рятувальники швидко загасити пожежу, констатував у соцмережах  міський голова Хмельницького Олександр Симчишин.

Станом на 20.15  близько 40% населення обласного центру були з електропостачанням

Відео дня

Щодо водопостачання, то відновлювати його почали від 20-ої години. Наразі залишається  проблема з живленням Чернелівського водогону.

Стосовно теплопостачання, то в місті запустили когенераційні установки. Попередньо 80% споживачів вночі будуть з теплом.

Електротранспорт завтра, 16 листопада, на маршрути найімовірніше не вийде, підкреслив мер. Його замінять автобусами. 

Що ж до Хмельниччини, то, як о 21.17 наголосив у соцмережах очільник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій, через перенавантаження  енергосистеми повністю знеструмлена північна частина області. Енергетики працюють над усуненням наслідків ворожої атаки.

Силами ППО збито 3 крилатих ракети над Хмельниччиною.
«На щастя, жертв немає, -підкреслив – Двоє цивільних отримали поранення внаслідок падіння уламків ракети та були госпіталізовані до лікарні. Стан їх здоров’я задовільнийі».

Нагадаємо, о 14.44 на Хмельниччині було оголошено повітряну тривогу. Завершилася вона тільки о 18.24.

Згідно з даними Генштабу ЗСУ  російські окупанти випустили по Україні понад 90 ракет, перевищивши масований ракетний удар  10 жовтня. 

За попередніми даними, протиповітряна оборона знищила 73 крилатих ракети ворога та усі 10 дронів-камікадзе. Окрім того, знищено один ударний БПЛА «Оріоні».

Але є влучення – пошкоджено 15 об'єктів енергетичної інфраструктури.

 

 

 

Під час ударів по Україні одна російські ракети влучила по території Люблінського воєводства в Польщі. Було пошкоджено майно, зокрема, зерносушилку, як зазначають місцеві медіа.

Загинуло двоє осіб. Прем'єр Польщі Моравецький скликав екстрене засідання Комітету Ради міністрів щодо питань національної безпеки та оборони через «кризову ситуацію», ВПС Польщі підняли в повітря винищувачі з аеродрому у Томашуві Любельському.  На фермуприбула армія і прокуратура.

«Сьогодні сталося й те, про що ми давно попереджали, - підкреслив у своєму зверненні Володимир Зеленський. - Терор не обмежується нашими державними кордонами. Російські ракети вдарили по Польщі. Скільки разів Україна говорила про те, що нашою країною держава-терорист не обмежиться? Це питання часу, коли б російський терор пішов далі».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up