На Вінниччині, Тернопільщині та Житомирщині спрацювало ППО, в Рівному є приліт: деталі

На Вінниччині, Тернопільщині та Житомирщині спрацювало ППО, в Рівному є приліт: деталі
Фото ілюстративне
  • Окупанти запускають ракети по багатьох областях.

В Україні оголосили масштабну повітряну тривогу. Ворог запускає ракет зі стратегічної авіації. На Хмельниччині сирени почали вити о 14.44. Ще раніше спікер Командування Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону повідомив, що 15-16 листопада росія може завдати по Україні ракетних ударів. Він зазначив, що це пов’язано із самітом “Великої двадцятки”, який проходить на Балі. 

Так, сьогодні ворог вдарив ракетами по Києву. Про це інформує мер столиці Віталій Кличко

— Атака на столицю. В Печерському районі влучання, за попередньою інформацією, в два житлових будинки. Кілька ракет збили ППО над Києвом. Медики і рятувальники на місці влучань. Більш детальна інформація згодом, — зазначив він. 

Відео дня

Мер Хмельницького опублікував відео з влучань по Києву у своєму телеграм-каналі:

 

Згодом стало відомо, що над Вінничиною та Житомирщиною спрацювало ППО. Про це проінформували в обласних військових адміністраціях:

Згодом стало відомо про вибухи у Львові. Про це зазначив мер міста Андрій Садовий:

Голова Тернопільської обласної військової адміністрації повідомив, що над областю також працює ППО:

Та й це не все. У Рівному також є приліт, зазначає очільник області Віталій Коваль:

 

Коваль додав, що в Рівному перекрито рух автомобілів на вулиці Млинівська - від Луцького кільця до вулиці Біла.

Також 3 вибухи пролунали у Хмельницькому. Більше про це читайте в матеріалі за посиланням. Інформація постійно оновлюється. 

На Вінниччині також влучили в інфраструктурний об'єкт:

В Офісі Президента повідомили, що сьогодні по всій країні можливі аварійні відключення світла через удари по критичній інфракструктурі. 

Оператор мобільного зв'язку "Київстар" також попередив, що подекуди може зникати мережа:

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону зазначив, що сьогодні росія випустила по Україні більше 80 ракет, ще 20 летять в повітрі. Ця масована атака перевищила кількість випущених ракет 10 жовтня. Тоді в окупанти запустили в повітряний простір України 84 ракети. 

Водночас працюють сили ППО, є збиття. За словами Ігната, ворог спрямовує удари на об'єкти критичної інфраструктури, разом з тим є влучання й в житлові будинки.

 

Президент України записав відеозвернення до народу та зазначив, що рашисти б'ють по енергетичній інфракструктурі та попереду ще може бути біля 20 ударів. Володимир Зеленський закликав кожного берегти себе:

 

На Хмельниччині відбій оголосили о 18.21. Повітряна тривога тривала 4 години 37 хвилин та була наймасштабнішою з початку повномасштабної війни. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up