Екопарковка і багато зелені: як за 6,5 мільйонів облаштують сквер на розі Зарічанської і Бандери

Екопарковка і багато зелені: як за 6,5 мільйонів облаштують сквер на розі Зарічанської і Бандери
В центрі скверу буде пам'ятник Степану Бандері
  • Територія біля будинку № 40 на Зарічанській перетвориться на сквер. Витратити на нього збираються 6,5 мільйонів гривень. 
  • За ці гроші там покладуть новеньку плитку і висадять дерева та кущі. Крім того, у сквері облаштують лавочки та парковку для велосипедів і автомобілів. 

Ще два роки тому хмельничани просили міську владу облаштувати сквер у зеленій зоні на перехресті вулиць Бандери і Зарічанської. Відповідну петицію підтримало більше 500 людей. 1 січня 2017 року на тому місці офіційно відкрили пам’ятний камінь на честь ОУНівця Степана Бандери. Запланували пізніше замінити його на повноцінний пам’ятник. Тоді ж у розмові з журналістами vsim.ua в міській раді казали, що мають у планах облаштування скверу.

За сквер візьмуться восени

На створення скверу біля “Електроніки” передбачили 6,6 мільйонів гривень. Проект розробила тернопільська фірма СМП “Науково-виробнича фірма “Око”. Документація вже пройшла експертизу і декілька днів тому управління ЖКГ оголосило тендер. До 8 вересня підрядники можуть подавати свої кандидатури.

На території майбутнього скверу прокладають нову каналізацію

У цьому році з міського бюджету виділили 1,6 мільйона гривень. Цих коштів має вистачити на підготовчі роботи. Їх розпочнуть вже цієї осені. Решту робіт будуть виконувати вже у 2019. При формуванні бюджету у грудні мають виділити ще 5 мільйонів. У тендерній документації вказують кінцеву дату - 31 березня 2019. Щоправда, у відділі благоустрою кажуть, завершити роботи може завадити несприятлива погода. Та в будь-якому разі об’єкт обіцяють здати у наступному році.

Відео дня
Планують побільше зелені і широку пішохідну зону

Яким буде новий сквер

Нову зелену зону вже офіційно назвали сквером імені Степана Бандери. Розкинеться він на перехресті вулиць Бандери та Зарічанської біля будинку № 40. Територію скверу збираються засадити новими деревами та кущами, а також облаштувати клумби і газони.

- Новий сквер буде сучасним і європейським. Буде більш широкий простір для прогулянок. По центру плануємо зелені насадження. Це і нова для Хмельницького катальпа, а також глід, слива, клен і платан. Будуть також висаджені кущі самшиту, барбарису, спіреї та багато інших, - розповідає начальник відділу благоустрою управління ЖКГ Хмельницької міськради Тетяна Циб.

Біля скверу облаштують екопарковку для машин

Пішохідну зону викладуть тротуарною плиткою. Поміж зеленими насадженнями будуть встановлені лавочки. Біля кожної з них буде урна для сміття та світлодіодний ліхтар. Неподалік скверу встановлять велопарковку, а з боку Зарічанської облаштують екопарковку для автомобілів.

На карті показано орієнтовні межі нового скверу

Журналісти vsim.ua слідкуватимуть за ходом виконання робіт в новому сквері.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 09:37 На Хмельниччині збили 2 «шахеди». Без постраждалих і руйнувань 09:06 У Шепетівці затримали місцевого за крадіжку. Він намагався втекти з області 18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура 16:17 Хмельницькі синоптики попереджають про заморозки 15:39 «Хмельницькводоканал» шукає працівників (СПИСОК ВАКАНСІЙ) 14:40 На Закарпатті затримали хмельничанина, який за 6 800 доларів хотів перетнути кордон 14:04 Яку крипту та скільки накопичують хмельницькі депутати (ІНФОГРАФІКА) 13:36 У хмельницькій криївці «Стінка» проведуть безкоштовну екскурсію 12:27 Чим закінчуються виклики про замінування: підбірка судових справ на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up