Екскурсія Хмельницьким: що розповідають і показують за 45 гривень

Екскурсія Хмельницьким: що розповідають і показують за 45 гривень
  • А ви знали легенду про таємні ходи в СІЗО? А як звали коня Богдана Хмельницького? 
  • Якщо бракує свіжих вражень, можна перевтілитись у туриста і в рідному місті. 
  • Журналісти vsim.ua озброїлись фотоапаратом і поїхали кататись першим екскурсійним автобусом. 

 

Ласкаво просимо в Хмельницький! Вулицями міста неквапливо возить людей екскурсійний автобус. Транспорт з яскравими малюночками приковує погляди перехожих. Для тих, кому місто здається сірим і буденним, варто спробувати поглянути на нього свіжим оком. Прикинулись туристом і ми. 
Новенький екскурсійний автобус чекав пасажирів біля кінотеатру Шевченка. Поїздка стартує лише тоді, коли охочих буде не менше 15. Будній день, тому не полишає сумнів, що таки збереться потрібна кількість людей. Пощастило. Рівно о 15:00 наш автобус вирушає. Моєю компанією на півторагодинну мандрівку стала група з 12 жвавих школярів. Малеча галаслива. Привітний молодий екскурсовод В'ячеслав починає говорити у мікрофон. Від Проскурівської повільно звертаємо на Володимирську. 
- Подивіться ліворуч. Бачите жовтий будинок, де зараз знаходиться художній музей? Це був перший в Проскурові банк. Тут почали видавати і міняти гроші, - починає екскурсовод. 

В автобусі є міні-столики, навколо якого по чотири сидіння
В автобусі є міні-столики. Привідкритий люк, щоправда в салоні дуже душно. 
Зробивши невеличке коло біля СБУ, знову звертаємо на Проскурівську. Невеличка зупинка біля музею-студії фотомистецтва. 
- У цій будівлі колись був перший в місті фешенебельний готель. Знаєте, що там було такого, чого не було в інших? Там завжди була гаряча вода, - продовжує екскурсовод. 

Екскурсовод розповідає історію максимально просто і доступно для кожного
Малеча слухає, іноді шумить і перебиває. Організатори кажуть, не варто розкривати всі карти повного маршруту. Мовляв, тоді буде нецікаво. Першою зупинкою екскурсійного автобусу став парк Чекмана. 
Екскурсовод говорив цікаво і доступно. Тому на міні-мандрівку можна сміливо брати з собою дітлахів. Історія штучно створеного «Острову кохання», Богдан Хмельницький, який ніколи не був в нашому місті, його кінь на прізвисько Орлик. А ще захований Барон Мюнхгаузен, яких у світі є всього два. Про ці та інші "родзинки" можна почути тут. І можливо, по іншому глянути на рідне місто. Автобусна мандрівка закінчилась на початку "стометрівки". Вже там екскурсовод розповідатиме про будівлі-пам'ятки архітектури.
Перша зупинка автобусної екскурсії - перед парком імені Чекмана. Гід каже, що саме з цієї частини почало розбудовуватись місто

Відео дня

Екскурсовод розповідає, що в будівлі обласної філармонії колись був театр. Та дітлахів більше зацікавили афіші. Судячи з вигуків, малі фанатіють від "Дзідзьо"

Як виявилось, будівля теперішнього РАЦСу теж була колись заможним помешканням. Кажуть, що балкони в будинку мали лише багаті

Квиточок в екскурсійному автобусі коштує 45 гривень

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Міша Михайленко

    45 гривень нормально, в майбутньому можна буде якось вдосконалити саму екскурсію. Зробити якісь міні-сувеніри чи вікторини придумати. Для початку вважаю цілком непогано
  • Марина Браславець

    45 грн за автобусну півторагодинну екскурсію вважаю  повністю прийнятною!  Здається що місто знаю добре, навіть на пішохідній екскурсії була, але з задоволенням прокаталась би і на такому автобусі! ;)
  • Olga Olghina

    Англійська мова є?
  • danger83 aukro

    Мінімальний запуск це 15 чоловік. 15*45=675 грн. За півтора години екскурсії. В цю суму входить зарплата водію, екскурсоводу, витрати на пальне, прибирання салону, офіційні податки та збори + прибуток власнику який витратив кошти і придбав автобус. Враховуючи це все я вважаю що ціна нормальна.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up