Фестиваль “Respublica” переїжджає до Хмельницького: про локацію і артистів

Фестиваль “Respublica” переїжджає до Хмельницького: про локацію і артистів
Фото kp.20minut.ua
  • Музично-мистецький фестиваль із 2011 року проводився у Кам’янці-Подільському.
  • У 2018-ому він вперше змінить локацію, перебравшись до Хмельницького.
  • Про причини переїзду, нове місце проведення фестивалю і артистів, які виступатимуть, дізнавався журналіст vsim.ua.  

Фестиваль “Respublica” 7 років проводився у Кам’янці-Подільському. Щороку кам’янецька фортеця збирала тисячі відвідувачів і десятки відомих артистів. За даними організаторів, на триденний фест приїжджало до 10 тисяч туристів.

У 2018 році фестиваль переїде. Організатори вирішили, що масштабне дійство варто проводити в обласному центрі, а в Кам’янці залишать маленьке сімейне свято, яке не буде розраховане на натовп туристів.

“Respublica-2018” умовно поділять на дві частини. 22-24 червня у Кам’янці пройде “Family Fest”, розрахований на 3 000 відвідувачів. А 31 серпня - 2 вересня фестиваль “Respublica” гудітиме у Хмельницькому на території так званого Голівуду. Про причини переїзду, нову локацію, формат фестивалю і артистів vsim.ua запитали в директора “Respublica” Андрія Зоіна.

Відео дня
Андрій Зоін. Фото із сайту kp.20minut.ua

Чому вирішили змінити місце проведення фестивалю?

  • Місце вирішили змінити давно і причин багато. Головна причина - територія фортеці обмежена, і не дозволяє фестивалю рости і збільшувати кількість відвідувачів. А це гальмує ріст фестивалю. Друга причина - відсутність нормальної логістики до Кам’янця. Тільки два потяга в напрямку Кам’янця не здатні довезти всіх наших відвідувачів. Ми їздили на перемовини до поляка, який був головним по “Укрзалізниці” з цього проводу, але нічого не змінилось. Ми не можемо втрачати через це глядачів і тому знайшли інше місце.

Чому обрали саме Хмельницький?

  • Хмельницький нормально розвивається і зацікавлений в нових проектах, які привернуть увагу молоді до міста. Плюс Хмельницький зацікавлений в подієвому туризмі. Є подія - є турист. Тут арифметика проста. Фестиваль “Respublica” привозив до Кам’янця 7-10 тисяч відвідувачів, 95% з яких були саме туристи. Якщо кожний з них залишить в місті за 3 дні хоча б мінімальні 1000 гривень, то не складно підрахувати загальну суму грошей, яку отримає місцевий бізнес.

У Кам’янці все ж пройде фестиваль. Якого формату він буде?

  • “Respublica” в Кам'янці не буде. Це буде маленьке сімейне свято - “Family Fest”, захід для тих, хто не міг приїжджати на “Respublica”, бо мав вести дітей 1 вересня до садочка та школи. Саме для них, їх дітей та містян ми зробимо подію на День молоді в Кам’янці. Свято буде пропагувати спорт, здоровий спосіб життя та традиційні музичні українські цінності. Все це буде на маленькій локації - Руська Брама.

Місце проведення фестивалю. Фото із Фейсбук.

Де проведуть “Respublica” у Хмельницькому?

  • В Хмельницькому буде на полі біля Південного Бугу. На локації, яка в народі має назву Голівуд. Там 90 гектарів зеленого м’якого трав’яного газону. Територія площею десь у 2-3 футбольні поля уже огороджена і під охороною. Голівуд обрали тому, що вона за межами міста і водночас туди 20 хвилин пішки з центру. Важливо, що там трав’яний газон і це головне для фестивалів формату open air.

Який формат матиме новий фестиваль?

  • Формат буде змінений трохи, бо ми крокуємо в Європу. Треба тримати руку на пульсі. Буде три сцени і три напрямки - рок, поп, електронна музика.

Хто виступить на фестивалі цього року?

  • Список артистів є, але поки на 40%. Для 30% ми не дали передоплати, тому не можемо їх оголосити. Ще 30% шукаємо. Із відомих будуть британці “The Qemists”, наші “Карна”, “Фіолет”, “Latexfauna”, “АННА”, “DZIOB”. На стадії перемовин “Pianoбой”, “Карпа”. Про решту поки не можу сказати.

Ціна квитків

Фестиваль у Хмельницькому триватиме три дні. У продажі вже є перша партія квитків. Прохід на усі три дні вартує 400 гривень. Далі вартість квитків зростатиме. Слідкуйте за новинами Хмельницького і не тільки на vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Тетяна Віт

    Цікаво, де там проводити фестиваль, якщо там ті землі розпайовані і всі вони сільськогосподарського призначення
  • Роман Пальна

    Вугінь!💥💥💥
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 09:37 На Хмельниччині збили 2 «шахеди». Без постраждалих і руйнувань 09:06 У Шепетівці затримали місцевого за крадіжку. Він намагався втекти з області 18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура 16:17 Хмельницькі синоптики попереджають про заморозки 15:39 «Хмельницькводоканал» шукає працівників (СПИСОК ВАКАНСІЙ) 14:40 На Закарпатті затримали хмельничанина, який за 6 800 доларів хотів перетнути кордон 14:04 Яку крипту та скільки накопичують хмельницькі депутати (ІНФОГРАФІКА) 13:36 У хмельницькій криївці «Стінка» проведуть безкоштовну екскурсію 12:27 Чим закінчуються виклики про замінування: підбірка судових справ на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up