Фірма Вікарчука відмовилася орендувати кінотеатр «Сілістра»: його передали комунальному підприємству

Фірма Вікарчука відмовилася орендувати кінотеатр «Сілістра»: його передали комунальному підприємству
  • Колишній кінотеатр перебував в оренді від 2000 року.

  • Відтоді біля нього неодноразово зводили прибудови.

  • Тепер же орендар відмовився від приміщення і разом з чиновниками проводить інвентаризацію.

Приміщення колишнього кінотеатру «Сілістра», розташованого на Виставці, має складну історію. Все через те, що навколо будівлі останніми роками тривали судові суперечки, а саму споруду орендар неодноразово добудовував. Це призвело до того, що зараз важко встановити межу між комунальною та приватною власністю.

Будівля належить міській раді, а товариство з обмеженою відповідальністю «Браво» фактично її орендує. Надалі має завершитися інвентаризація, а фірма повинна звільнити ту частину будівлі, яка належить місту. Розповідаємо вам, що відомо про будівлю колишнього кінотеатру та що на неї чекає далі.

До 2000 року будівлю кінотеатру «Сілістра» займало комунальне підприємство Хмельницької міської ради з такою ж назвою. У червні 2000 року між виконавчим комітетом міської ради та приватним підприємство «Браво» (зараз — ТОВ «Браво») укладений договір оренди. Фірмі передали все приміщення кінотеатру на Свободи, 1А. У листопаді 2001 року чиновники надали дозвіл на реконструкцію кінозалу під конференц-зал та приміщення для проведення спортивних, культурних та розважальних заходів.

Відео дня

2010 року приміщення прийняли в експлуатацію. Протягом 2002-2007 років ТОВ «Браво» давали дозволи на добудову приміщень — кухні, другого, третього та мансардного поверхів. 2009 року фірмі дали дозвіл на видачу містобудівних умов та обмежень на добудовані без дозволу четвертий та п’ятий поверхи.

Договір оренди між міською радою та ТОВ «Браво» продовжували двічі — у 2005 році на 5 років та 2010 році на 10 років. Про це йдеться у рішенні Господарського суду Хмельницької області від 23 грудня 2013 року, який розглядав позов ТОВ «Браво» щодо визнання права власності фірми на частку цілісного майнового комплексу. Рішення суддів — «Браво» має право власності на 24% комплексу.

У грудні 2019 року в міськраді вирішили розірвати договір оренди цілісного майнового комплексу, враховуючи відповідне звернення ТОВ «Браво». Тим же рішенням створили спільну комісію з інвентаризації, розмежування та оцінки майна.

У листопаді 2020 року виконавчий комітет затвердив протокол №4 засідання спільної комісії з інвентаризації. У цьому ж документі зазначається, що ТОВ «Браво» не надало необхідних документів для розмежування майна. Крім того, робота комісії була фактично припинена через карантинні обмеження. Через усе це комісія не змогла вчасно підготувати необхідні документи для розгляду виконавчим комітетом. Вчора, 14 січня, виконавчий комітет вирішив передати цілісний майновий комплекс кінотеатру «Сілістра» на баланс комунального підприємства по утриманню нежитлових приміщень комунальної власності.

Зазначимо також, що власником ТОВ «Браво» є відомий у Хмельницькому бізнесмен Віктор Вікарчук. Приміщення клубу «СВ» останнім часом фігурує в контексті карантину. Клуб продовжує роботу попри обмеження уряду, через що на Віктора Вікарчука неодноразово складали адміністративні протоколи.

Вчора, 14 січня, у приміщенні «СВ» проводили обшук в рамках кримінального провадження за частиною 1 статті 325 — «Порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним хворобам, а також масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням) і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань».

Хмельницький: Кінотеатр "Сілістра" | Online.km.ua
Кінотеатр «Сілістра» в минулому
Старый Хмельницкий - Хмельницкий - Фото галерея - Чёрно Красная Луна
Кінотеатр «Сілістра» в минулому

Читайте також: У Хмельницькому одночасно пройшли два мітинги проти карантину та підвищення тарифів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (14)
  • Читач95

    Усе вірно, за 20 років заробив собі 25% постійного прибутку.
  • Stepan Tanasiychuk

    В договорі оренди не було пункту, що поаернути назад потрібно в такому ж вигляді, як на початку оренди )?

    Юлия Раднюк reply Stepan Tanasiychuk

    зараз краще
  • Ирина Абдалова

    Когда Викарчук все сделал  наладил работу тогда решили отжать.Лучше картопляныки заберите.Суперрр бизнес.
  • Yana Kril

    Краще в буковелі.!!!там є де розігнатися)

    Yaroslav Buts reply Yana Kril

    Yana  Kril так Зе не попре проти Коломойського.

keyboard_arrow_up