Фото дня: на вулиці "плюс", а на Буг вийшли десятки рибалок

Фото дня: на вулиці "плюс", а на Буг вийшли десятки рибалок

Стовпчик термометра вже підскочив вище нуля. На вулиці відлига. Та хмельницьких рибалок така погода не лякає. Чоловіки сидять на тонкій кризі навіть коли кльову немає.

На вулиці справжня відлига. Кучугури снігу на тротуарах перетворюються у воду, а на Бузі справжній ажіотаж. Плюсова температура рибалок не лякає. Хтось вийшов на кригу з цілим спорядженням, одні сидять при купці, інші рибалять поодинці і відокремлено від усіх.

Рятувальники застерігають, для того, щоб безпечно ступати на лід, його товщина має бути не менше 7 сантиметрів. І нагадують хмельничанам правила безпеки на льоду:

  • перш ніж ступити на лід, дізнайтесь про товщину льодового покриву на водоймі, виходити на лід можна лише тоді, коли його товщина досягне 7 см;
  • для влаштування ковзанки – не менше 10-12 см;
  • масова переправа пішки може бути організована при товщині льоду не менше, ніж 15 см; масове катання – 25 см;
  • виходити на лід і йти по ньому безпечніше там, де вже пройшли люди (по їх слідах чи стежках);
  • робити лунки для риболовлі варто на безпечній відстані одне від одного;
  • обов’язково майте при собі міцну мотузку завдовжки 15-20 метрів з петлею на одному кінці;
  •  не виходьте на лід поодинці і у нічний час;
  • вирушаючи рибалити, попереджайте рідних куди йдете;
  • слід остерігатись місць, де лід покритий снігом;
  • забороняється збиратися на льоду великими групами в одному місці;
  • категорично забороняється вживати до та під час відпочинку на льоду алкогольні напої.
     

Чоловіки приходять з повними сумками спорядження

Відео дня

Чоловіки рибалять переважно біля острова

Надзвичайники попереджають рибалок про небезпеку

Були й такі, що брали на кригу дітей

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Віталій

    тут діло не в кльові. Це просто вже така традиція. Коли людям до душі сам процес
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up