Генерал-майора з Хмельниччини звільнили з посади заступника голови ДСНС

Генерал-майора з Хмельниччини звільнили з посади заступника голови ДСНС
Фото зі сторінки ДСНС
  • Старокостянтинівця пов’язують з вибухом у кабінеті голови поліції Польщі.

Кабінет Міністрів звільнив заступника голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Дмитра Бондара.

Про це йдеться у розпорядженні  від 17 лютого.

У документі зазначено, що Бондар пішов з посади за власним бажанням. На ній він перебував від грудня 2021-го.

Відео дня

Нагадаємо, у грудні 2022-го старокостянтинівця відсторонили від посади. Причиною став подарунок коменданту поліції Польщі  Ярославу Шимчику. Тубус гранатомета  14 грудня вибухнув у  його кабінеті у  Варшаві. Генерала Ярослава Шимчика шпиталізували.

«В Україні також відкрито кримінальне провадження у цій справі», – написав тоді в соцмережах глава МВС Польщі Маріуш Камінський.

Додамо, згодом Шимчик розповів, що в Україні йому подарували два використані гранатомети й запевнили, що вони безпечні. Перший – від голови Національної поліції Ігоря Клименка, а другий - від Дмитра Бондаря. Один із них і міг вибухнути через необережне поводження з ним.

До слова, 15 лютого Дмитро Бондар відвідував Хмельниччину з робочим візитом. Під час нього спільно з очільником Хмельницьокї ОВА Сергієм Гамалієм відзначили кращих рятувальників, а  чотирьом сім’ям вручили сертифікати на власне житло.

ДОВІДКА.
Дмитро Бондар – генерал-майор служби цивільного захисту, присвоєно Указом Президента України від 17.04.2022 № 258/2022.
майстер спорту міжнародного класу з гирьового спорту. Срібний призер Чемпіонату світу серед юніорів 1999-го року.
Народився 13 червня 1979-го в Старокостянтинові.
У 2001-му закінчив Академію пожежної безпеки України, спеціальність – пожежна безпека, кваліфікація – спеціаліст.
У 2014-му закінчив Аспірантуру Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, спеціальність – механізми державного управління, кандидат наук з державного управління.
З 2001 по 2003 рр. - заступник начальника 13-ї самостійної державної пожежної частини м. Старокостянтинів Управління державної пожежної охорони УМВС України в Хмельницькій області.
З 2003 по 2005 рр. -заступник начальника 13-ї самостійної державної пожежної частини м. Старокостянтинів Відділу пожежної безпеки МНС України в Хмельницькій області.
З 2005 по 2006 рр.  - начальник 13-ї самостійної державної пожежної частини м. Старокостянтинів Старокостянтинівського районного відділу Головного управління МНС України  в Хмельницькій області.
З 2006 по 10.2011рр. - заступник начальника відділу-начальник відділення з питань наглядово-профілактичної діяльності Старокостянтинівського районного відділу Головного управління МНС України  в Хмельницькій області (з грудня 2010 року Управління МНС України в Хмельницькій області).
З 2011 по 06.2012 рр. - начальник відділу державного пожежного нагляду, дізнання та ліцензування Управління Держтехногенбезпеки у Хмельницькій області.
06.2012 - 04.2013 рр. - начальник відділу державного нагляду з питань пожежної безпеки, дізнання та ліцензування Управління Держтехногенбезпеки у Хмельницькій області Міністерство надзвичайних ситуацій України реорганізовано у Державну службу України з надзвичайних ситуацій згідно з Указом Президента України від 24 грудня 2012 року № 726/2012.
З квітня 2013 р. - зарахований в кадри Державної служби України з надзвичайних ситуацій.
З 2013 по 2014 рр. - начальник Управління запобігання надзвичайним ситуаціям Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області.
З липня 2014-го по грудень 2021-го - перший заступник начальника Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області.
З грудня 2021-го по 17 січня 2023-го - перебував на посаді заступника Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up