«Година Землі» 25 березня, але мешканців Хмельниччини просять не виключати світло

«Година Землі» 25 березня, але мешканців Хмельниччини просять не виключати  світло
Фото - ілюстративне, з відкритих джерел
  • Енергетики попередили про шкоду, якої може завдати доєднання українців до акції «Година Землі».

У суботу, 25 березня,  відбудеться акція «Година Землі». На годину - з 20.30 до 21.30 за місцевим часом - люди на планеті погасять світло й електричні прилади.

Від 2009-го Україна доєднувалася до цієї акції. Однак цьогоріч, «Укренерго» наполегливо просить українців не брати участі в акції, не виключати світло, бо це може нашкодити енергосистемі.

Чим Україні може нашкодити «Година Землі»

Не брати участі в акції «Година Землі» закликає українців «Укренерго».

Відео дня

Масове вимкнення світла в певний час не сприяє економії електроенергії, не допомагає Землі, зате може дуже нашкодити енергосистемі й додати додаткової роботи диспетчерам, наголошують у компанії.

«Одночасне вимкнення світла - це короткочасне зниження споживання, - пояснюють енергетики. - Якщо цю акцію підтримає багато людей,  особливо у великих обласних центрах, це може призвести до профіциту потужності в окремих регіонах».

В «Укренерго» нагадують закон фізики: кількість виробленої електроенергії в кожен момент часу має відповідати кількості спожитої.

«Для забезпечення балансу енергосистеми диспетчер буде змушений різко знижувати потужність маневрової генерації - іншими словами, відключати працюючі енергоблоки, - акцентують. - Це погано навіть у мирний час, а зараз українські електростанції, як і мережі, зазнали значних пошкоджень від ударів росії. Різке виключення, а потім включення  - коли «Година Землі» завершиться - це зайве навантаження, яке не на користь надійності енергосистеми».

Що ж до екоініціативи, спрямованої на протидію зміни клімату,
то підтримувати її може кожен, розумно користуючись електроенергією. Для цього не обов’язково раз у рік слід відключати світло, а щодня, у пікові ранкові та вечірні години, ощадливо споживати електроенергію.

«Не вмикайте одночасно багато потужних приладів і переносьте споживання потужної побутової техніки на нічні години, - радять енергетики. - Це буде вашим щоденним внеском у збереження природи і надійність роботи енергосистеми».

Що таке «Година Землі»

Акція «Година Землі» стартувала в австралійському Сіднеї в 2007-му. Її придумали Всесвітній фонд захисту дикої природи і таблоїд «The Sydney Morning Herald». Метою було привернути увагу людей до неконтрольованих витрат ресурсів планети.

У 2088-му в акції взяли участь понад 100 млн людей в 35 країнах. Згасли світові пам'ятки - міст Харбор-Брідж в Сіднеї, Сі-Ен Тауер в Торонто, міст Золоті Ворота в Сан-Франциско і Колізей Риму.

У березні 2009-го «Година Землі» стала наймасовішою в історії людства. Понад мільярд жителів планети вирішили вимкнути світло, констатує «УНІН». Тоді ж до цієї акції приєдналася і Україна.

Мета Години Землі - не в економії електрики. 60 хвилин абсолютно недостатньо, щоб помітно зберегти енергію в масштабах світу. Але це відключення символічно виражає єдність людей у захисті природи.

Нагадаємо, у ніч з 25-го на 26-те березня Україна переходить на «літній час». Не забудьте перевести годинник на годину вперед. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Andriy Marchyk

    Сьогодні більшість точно не вимикатимуть телевізори в цей час, бо буде футбольний матч Англія-Україна ;)
  • Es fero

    на алеї слави не пройтись без сліз. а ці гопняки. дивишся на них. сьогодні пролетіли 2 гопніка на самокаті і закричали як різані. аж дівчина злякалась попереду і відскочила. в чому радість щастя? чому всім так весело? гинуть ж люди у нас, цивільні, на фронті , наші люди!
  • Es fero

    хочу спитати у тих хто прийняв це рішення - а що війна вже закінчилась? чому музон в маршрутках? біля всяких тортіль і інше? комусь сумно без музики? вам сумно бо нема музики? а хтось втратив чоловікА, сина, брата! у нас війна бляха, заберіть музику з маршрутки хоча б, це громадський транспорт!!!!!!

keyboard_arrow_up