Головний коп Хмельниччини переїхав на нову роботу. Його зустріли пікетом

Головний коп Хмельниччини переїхав на нову роботу. Його зустріли пікетом
  • Тепер він очолить ГУНП у Львівській області. 

  • Проти призначення Віконського під стінами управління організували пікет громадські активісти.

  • У поліції Хмельниччини говорять, що Віконський пішов у відпустку. 

Не встиг очільник ГУПН у Хмельницькій області добути відпуску, як його призначили на нову посаду. Переїхав не далеко, до Львова. Там він керуватиме Головним Управлінням Нацполіції області. 

Призначення Віконського тримали в секреті до останнього. У прес-службі ГУНП у Хмельницькій області журналістам vsim.ua повідомили, що з 23 серпня їхній керівник офіційно у відпустці. Про його призначення на нову посаду вони нібито нічого не знають. 

В прес-службі поліції Львівщини теж відмовчувалися. Анонсували лише представлення нового начальства. Кого саме - сказали, що самі не в курсі. Принаймні, таку інформацію надала керівниця прес-служби львівської поліції Світлана Добровольська.

Відео дня

Однак львівські ЗМІ, які перебувають на представленні, вже поділилися першими світлинами. На них видно Голову Національної поліції України Сергія Князєва та Василя Віконського.

Така секретність в органах, ймовірно, спричинена позицією громадських активістів, які під стінами ГУНП у Львівській області організували пікет проти призначення Віконського. 

Свою позицію пояснили тим, що Василь Віконський розпочинав свою діяльність в правоохоронних органах із роти особливого призначення “Беркут”. 

В свою чергу, Сергій Князєв пояснив, що призначення Віконського цілком закономірне, адже він прекрасно зарекомендував себе, як бойовий офіцер на Сході країни. Крім цього показав себе достойним управлінцем на посаді очільника поліції Хмельниччини.

«Я чітко та відповідально заявляю про це кадрове рішення. Полковник поліції Віконський відбув на схід України, де підрозділ, у складі якого він перебував, одним із перших вступив у двобій з російською армією та російськими найманцями. Він брав участь в операції із звільнення Слов’янська, а також у Краматорську, Артемівську, Дебальцевому, Вуглегорську. Під Іловайськом офіцер Віконський вивів з-під вогню свій особовий склад, у якому, нажаль, були загиблі, але своє завдання він виконав. Я познайомився з ним під час звільнення Маріуполя, де він був в солдатському однострої, в касці і з автоматом, разом зі своїми бійцями. У Широкіно його підрозділ виконував завдання на лінії розмежування – не в другій-третій лінії оборони. Він така людина - отримав завдання, перехрестився і пішов виконувати, тому я з великою повагою ставлюсь до цього офіцера, який з часом став дуже ефективним менеджером на керівних посадах», - зазначив під час представлення Сергій Князєв. 

Інформацію про призначення Віконського висвітлили на сайті Головного управління Національної поліції у Львівській області:

Що відомо про Василя Віконського

Полковник Віконський працює в органах з 2003 року. Розпочинав із роти особливого призначення “Беркут”. У спецпідрозділі працював на різних посадах – від старшого сержанта аж до капітана, повідомляє видання франківське westnews. 

Наприкінці 2014 року Віконський став заступником начальника УМВС з громадської безпеки. А вже у 2015-ому, коли міліцію ліквідували, Віконського призначили заступником начальника поліції Прикарпаття.   

До слова, Василь Віконський не пройшов атестацію, але відвоював посаду через суд. У декларації Василя Віконського вказано кілька земельних ділянок, якими володіє його сім'я. Це - чотири земельні ділянки загальною площею 1,3 га. Вони розташовані в селах поблизу міста Івано-Франківськ. На дружину Віконського хареєстрований автомобілі Toyota Land Cruiser Prado 2016 року та  Nissan Patrol 1994 року випуску.

Додамо, що поки невідомо хто замінить Василя Віконського у Хмельницькій області. Стежте за оновленнями на нашому сайті.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (15)
  • Victor Fedorovsky

    Нехай з собой забере керовників Едика та Димку з ГУДСНС на Хмельничинни
  • Hanna Zabolotna

    Дивно, що такий бравий ,а атестації не пройшов. Напрошується запитання чому?
  • Микола Волошин

    Хто з Вас там був??? Я нікого з Вас не памятаю в Вуглегірську коли стався Іловайський котел.  А з цим командиром я стояв пліч опліч. І ЗНАЮ  що це за людина. Він один з перших хто пішов на схід відбивати Слов'янськ. Він один із перши хто втратив своїх бійців  (бойових побратимів) у вертольоті з генералом Кульчицьким. З майдану він не втік до раші чи Криму в пішов на передову.  Перш ніж обсирати треба мати хоч якесь уявлення про людину.

    Николай Дячук reply Микола Волошин

    Микола Волошин
    Підтримую!
    На мою думку це комусь потрібно. Особливо тим хто порушує закон.
    Цей ”гайки закрутить” по повній!
    Віконський є був та є справжнім міліціонером, а не мусором.
  • Ярослав Лаврук

    Один з небагатьох хто гідний і більшого!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera 16:01 У Хмельницькому районі підприємець незаконно зрубав дерев на пів мільйона 15:08 У Хмельницькому районі зіткнулись два «Renault». Є постраждалий 14:58 Вибух гранати в квартирі на Хмельниччині: в реанімації підліток 13:42 10 тисяч доларів за непридатність до служби: схема від представниці ТЦК і стоматолога photo_camera 13:17 30 березня в Хмельницькому відкриють мотосезон 12:11 Прокат електросамокатів у Хмельницькому: які ціни та що з зонами для паркування (ІНФОГРАФІКА) 11:02 Деталі смертельної ДТП в Хмельницькому районі, в якій зіткнулися пікап і вантажівка photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up