Головою Хмельницької ОВА стане Сергій Тюрін, - Кабмін

Головою Хмельницької ОВА стане Сергій Тюрін, - Кабмін
  • Він був першим заступником і майже рік виконував обов'язки керівника.
  • Що про нього відомо?

Сьогодні, 16 лютого,  в Кабміні погодили призначення Сергія Тюріна на посаду голови Хмельницької обласної державної (військової) адміністрації.  Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук. 

До цього Тюрін був першим заступником начальника голови Хмельницької ОВА. Він також фактично виконував обов'язки керівника адміністрації з моменту скандального звільнення його попередника Сергія Гамалія. Хмельниччина залишалася без начальника обласної адміністрації майже рік.

Нагадаємо, попереднього голову Хмельницької ОВА Сергія Гамалія звільнили у березні 2023-го після поширення в мережі інформації про те, що поліція зупинила його за кермом напідпитку і склала на нього протокол.

Відео дня

Що відомо про Тюріна?

Сергій Тюрін до роботи у Хмельницькій ОВА був успішним київським адвокатом, який спеціалізувався на сферах судової практики, вирішення корпоративних спорів, захисту керівників та власників бізнесу від кримінальних переслідувань.

Сергій Тюрін народився в 1977 році. У 2001 році він закінчив Хмельницький університет управління та права. 

Ще під час навчання в 2000 році Тюрін працював юристом приватного малого підприємства «М-Інвест» в місті Хмельницький. У 2002—2004 роках він працював юристом Державного резервного насіннєвого фонду України. 

З 2004 року Сергій Тюрін розпочав займатися адвокатською практикою. З 2008 до січня 2021 року працював адвокатом, партнером та керівником адвокатського об’єднання «С. Т. Партнерс».  

Одночасно з грудня 2019 року до січня 2021 року Тюрін працював адвокатом і керуючим партнером київської юридично-консалтингової групи компаній «Інстейт Груп».

У грудні 2020 року Сергій Тюрін отримав пропозицію голови Хмельницької обласної державної адміністрації Сергія Гамалія стати його першим заступником, та був офіційно представлений на прес-конференції 10 грудня 2020 року. Щоправда, роботу на новій посаді він розпочав лише в січні 2021 року. 15 березня 2023 року Сергія Гамалія звільнили з посади голови обласної адміністрації згідно з поданою заявою, і його перший заступник у зв'язку з відсутністю інших кадрових рішень президента розпочав виконувати обов'язки голови обласної адміністрації.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Людмила Лисайчук

    Чому Рішенням  Гамалія? Рішенням  інших людей
  • Олексій Анатолійович

    Гамалій рішив 👍

keyboard_arrow_up