“Горезвісні бебі-бокси”: чому обіцяний “пакунок малюка” видають невчасно

“Горезвісні бебі-бокси”: чому обіцяний “пакунок малюка” видають невчасно
  • З 1 вересня 2018 року кожна родина, в якій народився малюк, отримує спеціальний бебі-бокс.
  • Видавати "пакунок" мали під час виписки з пологового будинку. Та на практиці виявилося, що чекати доводиться більше місяця.
  • Чому новоспечені матусі не отримують бебі-бокси вчасно, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Здоровʾя, розвиток, дозвілля та відпочинок дітей – проблеми, що не залишать байдужим жодного з нас. З 18 травня на vsim.ua стартувала нова рубрика: «Говорить мама». Щотижня ми обираємо одну гарячу тему, яку обговорюють мами на сторінках груп у соціальних мереж або просто на вулиці чи в парку. Цього тижня нашу увагу привернула тема бебі-боксів.

Нагадаємо, що з 1 вересня кожна родина, в якій народився малюк, отримує спеціальний бебі-бокс, вартістю близько 5 тисяч гривень. Він зібраний для того, щоб на перших етапах життя у мами було все необхідне для догляду за малюком. У пакунок кладуть 25-ть необхідних речей для новонароджених. Видавати "пакунок" мали під час виписки з пологового будинку. Та на практиці виявилося, що деяким матусям доводиться чекати на бебі-боки більше місяця. На сторінках соціальних мереж мами поскаржилися, що отримують пакунки з запізненням і більшість речей на той момент вже втрачають свою актуальність.

Відео дня

В чому причина затримки та як отримати обіцяний бебі-бокс, ми запитали в управлінні соцзахисту.

“Бебі-бокси видаємо в порядку надходження до соцзахисту”

Світлана Окарська, головний спеціаліст управління праці та соціального захисту Хмельницької міськради

- Бебі-бокси ми видаємо в порядку їх надходження від Департаменту соціального захисту обласної адміністрації. Для отримання бебі-боксу наобхідно написати заяву в пологовому будинку на ім’я начальника управління соціального захисту та принести її оригінал до нас. Раніше з пологових будинків до нас передавали списки, на сьогоднішній день ці заяви віддають безпосередньо на руки батькам, з якими вони потім мають звернутися в соцзахист. В кожному бебі-боксі є акт його передачі, тому крім заяви з собою необхідно мати копію паспорта та ідентифікаційного кода, такий протокол. Першу партію ми отримали 13 вересня. Нам завезли 110 бебі-боксів і буквально за тиждень ми роздали їх для тих, хто народив з 1 по 13 вересня. Ті, хто народив в обласному, міському перинатальному центрі та районному пологовому відділенні, всі чомусь були направлені до нас. Взагалі нам не уточнили, чи ми маємо видавати бебі-бокси по реєстрації в Хмельницькому, чи тим, хто проживає в місті Хмельницькому. Поки ми забезпечуємо усіх, хто звернувся до нас із заявою. Другий транш ми отримали 29 жовтня. На сьогодні у нас ще залишилося до 30 бебі-боксів. В основному їх отримують ті, хто народив з середини вересня до середини жовтня. Спочатку до нас зверталося дуже багато людей за отриманням бебі-боксів, зараз потік значно скоротився.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Natalya Klimkovich

    Я народила 14.09 в Івано-Франківську і у нас досі не видають бокси
  • Алексєєва Катя

    Народжувала в районному роддомі , видали одразу і ніякої тяготини з документами не було )
  • Петя Петров

    На "Беби-бокс" из бюджета выделяется 5 000 грн. Закупаются по системе "Позорро", Лучше бы выдавали деньгами: то-то у родителей уже есть, что-то докупили бы сами.

    Но тогда заплачет ребенок чиновника, которому не будет хватать на бентлти и кокаин....
  • Olga Khmele'vskaya

    Така тягомотина за пачку памперсів та пару повзунків..їй богу, не варто...
    Заява, акт передачі, паспорт при собі..
    Країна бюрократів і тут вмудрилася влаштувати театр абсурду. Та кому воно потрібно , як мало бути приємною дрібничкою , а виявилося зайвими турботами. Молодим батькам явно не до біганини по соцзахисту, зовсім інших турбот вистачає з народженням малюка. Та й наші мами ще до пологів мають все необхідне для дитини.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up