Городоцькі захисники отримали дрон від “Kalush Orchestra”

Городоцькі захисники отримали дрон від “Kalush Orchestra”
Фото ілюстративне
  • Квадрокоптер прилетів із Канади. 

  • Незабаром його доставлять на передову. 

Днями у місто Городок на Хмельниччині привезли Mavic 3 — дрон із Канади. Квадрокоптер придбали для українських захисників. Кошти на дрон зібрали під час концерту тепер уже всесвітньовідомого гурту «Kalush Orchestra».

Найближчим часом Маvіс мають доставити на передову військовим Городоччини. Про це повідомляє Городок.Сity з посиланням на представника благодійного фонду «Волонтери Городоччини» Василя Підлісного. 

Допомогла сім’я, що мешкає в Канаді

Волонтер розповів, що дрон придбали за сприяння городоцького подружжя Задорожних. Вони наразі проживають у Канаді і вже не не один раз надсилали допомогу з-за океану. 

Відео дня

— Нещодавно вони знову виявили бажання допомогти захисникам України. Ми отримали від наших військових лист, в якому було вказано найбільшу потребу захисників — коптер, — каже Василь Підлісний. 

Волонтер розповів, що родина Задорожних у Канаді пішла на виступ українського гурту «Kalush». Під час виступу музиканти запитали відвідувачів концерту, чи є серед їхніх знайомих військові, яких би гурт зміг підтримати.

— І наші земляки сказали, що так, є військові з Городоччини, які дуже потребують дрона. А оскільки на той час городоччани уже мали відповідний лист із військової частини, канадці разом з українцями швидко придбали Mavic 3 і одразу передали його до України людиною, яка летіла до Києва, — пояснив Василь Підлісний. 

«Kalush Orchestra»

Успіхи городоцьких волонтерів

Рівно за добу квадрокоптер із Канади прибув до Городка. Нині він вже на шляху на передову, до городоцьких захисників. 

— За вісім років війни люди втомилися. Але важливо розуміти, що ми не маємо права зупинятися, поки не настане перемога. Наші бійці потребують допомоги з тилу. Тож закликаємо всіх долучатися до волонтерського руху і наближати перемогу разом з нами, — говорить Василь Підлісний. 

Фото - Городок. City

До слова, за три місяці повномасштабного вторгнення в Україну «Волонтери Городоччини» доставили на передову більше 10 автівок. Якісь купували за власні кошти, якісь отримували від інших благодійників. Самотужки реставрували та ремонтували. Згодом шукали паливо та можливість вчасно доставити автомобілі до місця призначення.

Василь Підлісний каже, за дев’ять місяців опору укранців окупантам він особисто на фронт відвозив допомогу 27 разів.

Фото - Городок. City

Читайте також: Черговий обмін полоненими: серед звільнених – військові з Хмельниччини

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up