Гойдалки і кольорові кущі: як виглядатиме прогулянкова алея хмельницької набережної

Гойдалки і кольорові кущі: як виглядатиме прогулянкова алея хмельницької набережної
  • Територію між пішохідною набережною та велосипедною доріжкою планують засадити кущами та квітами.
  • Прогулянкова алея може з'явитися вже до кінця цього року. На неї піде приблизно півмільйона гривень. 

Вже рік хмельничани можуть прогулюватися новенькою набережною. А у жовтні будівельники почали вимощувати вздовж неї велосипедну доріжку. Тоді ж у міської ради виникла ідея облаштувати алею між ними.

- Восени ми проводили роботи з облаштування велодоріжки. Побачили, що з’являється досить гарний простір, який розташований між велодоріжкою і пішохідною набережною. Ця земельна ділянка має 128 метрів в довжину і 16 метрів в ширину, - розповідає vsim.ua заступник міського голови Володимир Гончарук. - Візуально було видно, що вона має бути окрасою парку. Там прогулюється велика кількість людей. 

Конкурс на кращий проект з озеленення та ландшафтного дизайну цієї території оголосили 10 грудня. До 1 лютого приймали документи. Свої пропозиції подали 3 учасники. Минулого тижня у міській раді провели засідання конкурсної комісії. Та переможця не обрали. Вирішили, що всі проекти заслуговують на те, щоб їх втілити.

Відео дня

Що запропонували хмельничани

Перший проект подала ландшафтний дизайнер Олена Корба. Вона пропонує розділити територію на невеликі алейки і зробити там прогулянкову зону. Дизайнер хоче наповнити алею кущами різного кольору і квітами, а для діток поставити гойдалки. 

Ще одну пропозицію надала команда «ЗЕЛЕНА НАБЕРЕЖНА». Вони хотіли б засадити алею між вело доріжкою та набережною кущами та деревами. Міська влада думає над тим, аби цей проект втілити при вході в парк Чекмана, де з правого боку є невеличкий сквер.

Третій проект, який подавали студенти ХУУПу, мав на меті засадити цю зону квітниками. В міській раді кажуть, що цю ідею хочуть втілити на алеї, що веде від центрального входу в парк Чекмана і до літнього майданчику.

Називають приблизні дати і вартість

Володимир Гончарук пояснює, що другий і третій проект можна втілити вже навесні, адже там потрібно лише висадити дерева, кущі і квіти. А от на перший доведеться розробляти проектно-кошторисну документацію і навіть трохи змінювати дизайн, аби вписатися в територію. 

- Другий і третій проект можна втілити вже навесні, бо вони не потребують великих капітальних затрат. А перший проект більш затратний, але і більш довговічний. На нього потрібна розробка проектно-кошторисної документації. Тому орієнтовно плануємо, що спочатку зробимо ремонт, що стосується облаштування території, а тоді вже цієї осені чи наступної весни засадимо його кущами і квітами, - каже заступник міського голови.

Називає і приблизну вартість. Квіти і кущі обійдуться приблизно в 130 тисяч гривень. А разом з освітленням, плиткою та лавочками коштуватиме в межах пів мільйона гривень.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    Аж не віриться, що хтось щоб робить в місті.
  • Діана Граділь

    Дуже гарно зробили набережну, Приємно прогулятись по ній.
  • Василь Адамович

    будуть як молодіжний парк робити 10 років
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up