Грип відступає: захворюваність у Хмельницькому пішла на спад

Грип відступає: захворюваність у Хмельницькому пішла на спад
Фото ілюстративне
  • Від ускладнень грипу в Україні померло уже 40 людей.
  • Яка ситуація з захворюванням у Хмельницькому?

У Хмельницькому за тиждень, з 17 по 23 лютого, грип та ГРВІ діагностували у 2870 осіб. Це на 253 менше ніж за попередній тиждень, зазначають у ДУ "Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України".

Таким чином, у місті спостерігається зниження епідемічного порогу захворювання на 3,4%. Більшість хворих це все ще діти – 61%. За тиждень до міської інфекційної лікарні з діагнозом грип та ГРВІ було госпіталізовано 67 осіб, в тому числі 35 дітей.

Зазначимо, що лише за останній тиждень в Україні десятеро людей померли від ускладнень грипу. Таким чином, з початку епідсезону від ускладнень грипу в Україні померло уже 40 людей. Про це повідомили у МОЗ.

Відео дня

Опитування

Ви уже хворіли цієї зими?

ГРВІ — гостра респіраторна вірусна інфекція. Збудником ГРВІ є більш як 200 вірусів, які часто належать до різних груп захворювань. Саме через це форма протікання хвороби залежить від того, яким саме вірусом заразилася людина.

Відомо, що найпоширенішим збудником ГРВІ є так званий риновірус. ГРВІ може стати причиною або посилити симптоми хронічних захворювань дихальних шляхів.  Водночас вірус грипу може локалізуватися як у верхніх, так і у нижніх дихальних шляхах. Це і пояснює його здатність викликати важкі форми захворювання. Небезпеку він представляє і в можливості розвитку вторинних бактеріальних інфекцій.

Симптоми грипу: раптовий початок хвороби; головний біль; ломота у м’язах та суглобах; біль у горлі; підвищення температури тіла до 38 °С і більше; кашель; в окремих випадках — блювота і діарея. Раніше ми писали, як відрізнити грип від ГРВІ.   

Читайте також: Молочка та м'ясо: чим найчастіше труяться хмельничани

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up