Хмельничан просять здати кров для ЗСУ: як і де це зробити

Хмельничан просять здати кров для ЗСУ: як і де це зробити
  • Медики кажуть, необхідно поповнити запаси крові усіх груп. 

  • Дізнавайтеся як та де це можна зробити, які вимоги до донорів та які бонуси отримують ті, хто “задонатить” власну кров. 

У Хмельницькому знову не вистачає донорів. В обласному центрі служби крові просять містян “задонатити” свою кров на потреби Збройних Сил України. Є потреба в усіх групах крові. 

— Доброго дня. Шановні жителі нашого міста! Вкотре звертаємось до Вас, щоб Ви долучались до здачі донорської крові, тому що ми потребуємо поповнити наші запаси усіх груп крові для ЗСУ, — йдеться у повідомленні. 

Де та як можна здати кров у Хмельницькому

Здавати кров можна з будь-якою пропискою, починаючи з 18-річного віку. Робити це дозволено раз в 2 місяці. Сам процес займає близько 10 хвилин.

Відео дня

Спершу донора оформляють в реєстратурі, тоді перевіряють гемоглобін його крові. Після цього обстежує терапевт. І лише потім він може віддавати частину своєї крові. Та ще після того кров обстежують на наявність гепатитів В і С, на сифіліс і на СНІД.

Перед здачею крові потрібно поснідати. А в самому Центрі службі крові пропонують чай та печиво. Кожна людина, яка здає кров, одразу в Центрі отримує 80 гривень на харчування і 2 дні до основної відпустки на роботі.

У Хмельницькому можна здати кров за адресою: вул. Сковороди, 29. 

Графік роботи: з 8.00 до 15.00

Вимоги до донорів

Людина, яка бажає здати кров, повинна бути:

Щодо хвороб, то не повинно бути гепатиту, жовтухи, хвороби Боткіна, туберкульозу, сифілісу, малярії. Не бути сліпим, глухим, не мати психічних захворювань. Не мати гострих респіраторних інфекцій, пояснює лікар-трансфузіолог Юрій Джура.

Перед здачею крові потрібно поснідати. Не можна їсти жирну їжу, молочні продукти, копченості та пити алкоголь. Перед донацією в центрі служби крові донорів пригощають солодким чаєм та печивом.

За один раз можна здати 450 мілілітрів крові. Мінімальний термін між здачами – два місяці. 

Читайте також: На Хмельниччині охоронці Феміди задонатили рідкісну кров

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up