Хмельничанам відкриють чорні сторінки історії міста

Хмельничанам відкриють чорні сторінки історії міста
Фото з відкритих джерел
  • Леонід Западенко – фотограф і краєзнавець. Він розкаже про те, яким був Хмельницький у часи Другої світової війни.

Екскурсія-бесіда «Життя старожила» від фотографа, активіста, краєзнавця та старожила Леоніда Западенка відбудеться у неділю, 30 квітня, в Общинному центрі «Тхія», що в Хмельницькому на вул. Кам’янецька, 58/1.

Про це інформують у міській раді.

Під час неї присутні відкриють для себе чорні сторінки історії Хмельницького, дізнаються про життя міста під час нацистської окупації, особливості побуту й долі хмельничан.

Відео дня

Початок екскурсії-бесіди о 16.00.

Запис за моб.: (067) 837-57-34.

Кількість місць обмежена, тож поспішайте зареєструватися!

Леонід Западенко - корінний хмельничанин, знаний фотохудожник, краєзнавець, невтомний дослідник архівів, блогер, який веде у соцмережах і на сайтах кілька краєзнавчих сторінок, щоразу дивуючи і радуючи своїх шанувальників новинками і родзинками з минувшини рідного міста.

Ще в 1962-му йому, шестикласнику Хмельницької середньої школи №16, потрапив до рук фотоапарат «ФЕД-2», і звідтоді захоплення фотосправою стало його покликанням.

Навіть у зрілому віці, вже працюючи інженером-випробовувачем електронної техніки у Центральній випробовувальній станції хмельницького заводу «Катіон», він кожну вільну хвилину присвячував своєму хобі.

Особливо імпонує Леонідові Петровичу «ловити» у фотооб`єктив цікаві своєю архітектурою давні будівлі рідного міста, його затишні куточки з пам`ятниками, малими архітектурними формами, і, звісно, звісно, - його мешканцями – різного віку, професій, уподобань...

Леонід Западенко не просто колекціонує історичні фото, а й вивчає та впорядковує матеріали з історії Хмельницького та Поділля, в тому числі – з фондів Державного архіву Хмельницької області. Він невтомно веде краєзнавчі інформаційні сторінки у соцмережах, щодня наповнюючи їх цікавинками, новознайденими історичними фактами та фотографіями:

  • «Леонід Западенко»,
  • «Легенди старого Проскурова»,
  • «Бейт мідраш Меджибожа».

Саме Леонід Петрович став ініціатором  проведення фотовиставок, присвяченим різним епохам рідного міста, як-то: 

  • «Забутий Проскурів» (фото до 1914 року), 
  • «Де взяти б хоч трішечки щастя...» (фото 1919-1930-х років),
  •  «Народження міста Хмельницького» ( фото 1950-1960-х років). 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Сан Санич

    Нада було розказувати коли демонтували "Танк".

keyboard_arrow_up