Хмельничани будуть отримувати SMS про зниклих дітей

Хмельничани будуть отримувати SMS про зниклих дітей
Менеджер зі зв'язків з громадськістю «Київстар» Володимир Буга, заступник начальника ГУНП у Хмельницькій області Валентин Білянський та начальник відділу ювенальної превенції Сергій Цимбалюк розповідають про ініціативу «Пошук дітей»
  • Мешканці Хмельницької області приєднаються до розшуку зниклих дітей. Поліція разом з «Київстаром» запустили спільний соціальний проект.
  • Абоненти будуть отримувати SMS, де вказуватимуть ім’я, вік, особливі прикмети та обставини зникнення дитини.
  • Як працює послуга, журналістам пояснили на брифінгу в поліції.

Сьогодні, 2 жовтня, хмельницькі поліцейські та оператор зв’язку «Київстар» запустили проект «Пошук дітей». Він вже працює на території 14 регіонів України, а згодом до нього планують приєднати решту областей. Відтепер кожен хмельничан, що є абонентом «Київстар», зможе отримувати на свій мобільний телефон інформацію про зниклих дітей. За замовчуванням послуга підключена для усіх абонентів. За бажанням її можна буде відключити. Повідомлення про початок дії послуги оператор вже надсилав абонентам на Хмельниччині раніше. Тоді це викликало хвилювання людей, адже вони пов’язали це з чутками про викрадення дітей.

Про зникнення дитини повідомлятимуть абонентів, які знаходяться у радіусі від одного до трьох кілометрів від її ймовірного місця перебування. У більшості випадків це буде місце, де дитину бачили востаннє. Поліція з’ясовуватиме, куди вона могла піти чи поїхати. Як наслідок, повідомлення про зникнення можуть отримувати навіть жителі інших регіонів, якщо правоохоронці вважатимуть, що дитина може там перебувати. Залежно від зміни ймовірного місця перебування зниклого змінюватимуться й місця розсилок, їх може бути декілька. Як тільки оператор отримає інформацію від поліції, йому знадобиться півгодини, щоб розіслати повідомлення. Якщо про зникнення поліцейським повідомлять не одразу, то повідомлення все одно розсилатимуть тим абонентам, які перебували у той час поряд з місцем, де дитину бачили востаннє.

В SMS-повідомленні, які отримуватимуть абоненти, будуть вказані ім’я, вік, прикмети та обставини зникнення дитини. Також буде посилання на сторінку з інформацією та фото дитини. Крім того, у повідомленні можна буде побачити номери телефонів, за якими слід повідомити інформацію про її місцезнаходження. Щоб зробити таку розсилку, правоохоронці повинні отримати дозвіл батьків на розголошення персональних даних.

Відео дня

«Київстар» вже здійснював подібні розсилки в інших регіонах України. Їх було 76, усіх дітей вдалося знайти. Після того, як розшук припиняється, абоненти отримують SMS з інформацією, що дитина знайшлася.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:01 Весняне прибирання: довіртесь професіоналам, замовте клінінгові послуги в Хмельницькому 13:31 Хотіла погасити кредит – натомість втратила всі заощадження жителька Шепетівщини 12:33 Медуніверситет намагався стягнути гроші за навчання з відрахованої хмельничанки, яка живе у США 11:50 Хмельницькі волонтери збирають на антену для «Мавіка» спецпризначенцям. Як долучитися? Від читача 12:19 Відділенню інвазивної кардіології та інтервенційної радіології №1 КНП "ХОССЦ" (м.Хмельницький) - 3 роки! 11:45 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 11:17 Вчителя з Хмельниччини нагородили почесною відзнакою командувача ОК «Захід» photo_camera 10:29 На Хмельниччині судитимуть водія вантажівки за ДТП, у якій загинула 5-річна дівчинка 09:25 На Хмельниччині збили один «Шахед» 20:51 За погрози дружині суд відправив мешканця Хмельниччини на громадські роботи 20:11 Тато захищатиме з небес: на Шепетівщині попрощалися з воїном Юрієм Ткачуком 19:23 На Летичівщині зіткнулися дві автівки. Є постраждалі 18:50 Список 78 шкіл Хмельниччини, які можуть закрити 18:18 Воювали в гарячих точках: сім’ям загиблих воїнів вручили державні нагороди 17:45 Без води 16 квітня залишуться кілька мікрорайонів Хмельницького (АДРЕСИ) 17:15 Про оваріальний резерв жінки, вагітність й чоловіче безпліддя: інтерв’ю з репродуктологом Анною Каретною (новини компаній) 17:04 «Травмат» або «вогнепал»: як отримати дозвіл на зброю та де її купити в Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА) photo_camera 16:42 Наловили риби на мільйон гривень: на Хмельниччині затримали браконьєрів 16:02 Попрощались із 16-річною Іванною, яка загинула в ДТП на Озерній photo_camera 15:41 Вину мера Кам’янця у корупційному правопорушенні довели – прокуратура
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up