Хмельничани поспішають подати показник за світло. Інакше доведеться платити більше

Хмельничани поспішають подати показник за світло. Інакше доведеться платити більше
  • З самого ранку хмельничани прийшли до "Хмельницькобленерго", що на Свободи, 57.
  • Люди поспішають встигнути подати показники лічильника. Інакше платитимуть більше. 
  • В холі вишикувалась черга з близько 30 мешканців. Одні йдуть, інші приходять.

В "Хмельницькобленерго" ніде яблуку впасти. Подати показники лічильника, дізнатись за субсидію та борг за спожите світло - за всім цим близько 30 людей стоїть у черзі до спеціалістів. Мешканців приймають в п'яти віконечках. Переважно прийшли люди старшого віку. Вони перешіптуються між собою. Мовляв, нарахували більшу суму, аніж мало бути. Люди кажуть, що аби передати показник, тепер треба йти безпосередньо в "Обленерго". Службові телефони працівники не піднімають. Мешканці помітно нервують, багатьом довелось відпрошуватись з роботи, аби прийти.

- На початку січня я заплатив за 340 кіловат, маю квитанцію. А потім подивився на "Особистому кабінеті", а там якась незрозуміла мені сума. Сьогодні прийшов розібратись, а вони мені кажуть, що треба подавати показник обов'язково в кінці місяця. Бо інакше рахують за два місяці разом і доведеться платити за більшим тарифом. А телефони дзвонять їм і вони не беруть, - розповідає vsim.ua хмельничанин Ігор. 

Відео дня

Показник лічильника можна подавати протягом п'яти днів. Мешканці мають останні два робочі дні до кінця місяця або три перші робочі дні кожного місяця. Такі зміни вступили в силу ще 23 серпня минулого року, коли Кабмін доповнив Правила користування електричною енергією для населення.

Якщо мешканці невчасно подали показники, а також не сплатили за світло до 10 числа наступного місяця, то "Хмельницькобленерго" може порахувати використану електрику за більшим тарифом. Наприклад, людина використала за місяць 100 кіловат, а платити пішла, коли вже нагоріло 150, то їй доведеться платити платити 100 кіловат по тарифу 0,714 гривень, а решту 50 кіловат - за тарифом 1,29 гривень.

В чергі стоять здебільшого старші людиЛюди скаржаться, що запізнюються на роботу через чергуДехто нашвидкоруч заповнює розрахункову книжкуМешканці не розуміють, чому нарахували більше

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Mary Dovgan

    подаю через особистий кабінет і плачу теж через нього і все гуд
  • надя

    Зробіть щоб показники можна було по мобілці здати - так як за газ 7104

    і без проблем, послала смс і зразу же підтвердження про отримання. І не потрібно йти в черги вистоювати до обморочного стану.

    Олександра Береза-Іванова reply надя

    на звороті платіжки вказані всі способи і номери телефонів для передавання показників не виходячи з дому при чому можна дзвонити навіть вночі...

    що роблять ці люди в чергах не розумію взагалі.
  • Мастер Автополив

    Є такий гарний анекдот.

    Сказав уряд Англії, Німеччіни та України шо будуть усіх раз на тиждень  у суботу а нал ьно гвалту вати.

    Ну в Англії бунт, копів бьють. Відминили.

    В Німеччині теж бунт, драки, палять Бундестаг - відменили.

    А в Україні чергу ще в п'ятинцю займають, шоб у суботу раніше звільнитися і бурачки сапати побігти

    толік reply Мастер Автополив

    Ви переплутали. Це анекдот про білорусів і, як виявилось, про росіян.

    Мастер Автополив reply толік

    Тобто ця черга що у новині не у Хмельницькому?
  • нашатырь

    Ось так породжуються чутки і паніка.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up