Хмельничани скаржаться на сморід на Тернопільській: деталі та шляхи розв’язання проблеми

Хмельничани скаржаться на сморід на Тернопільській: деталі та шляхи розв’язання проблеми
  • Мешканці будинку на Тернопільській, 34, втомилися від неприємного запаху під вікнами.
  • Як просять розв’язати проблему і що про це каже влада?
  • Розповідаємо детальніше.

У дворі на Тернопільській, 34, ще понад рік тому виникла проблема. Йдеться про сморід, які мешканці відчувають під своїми вікнами. Кажуть - це запах сечі та лайна, що залишають відвідувачі двору. Ті, розповідають жителі, приходять на спортивний майданчик. Там займаються спортом, влаштовують турніри та інші заходи. А от місця, аби сходити в туалет - не мають. 

“Ногою немає де ступити”

Спортивний майданчик на Тернопільській відкрили 5 років тому. Тоді його спорудження обійшлося міському бюджету майже у 2 мільйони гривень. На майданчику є футбольне поле та столи для гри у теніс. Також там встановили обладнання для тренування сили та гнучкості. 

Відео дня

Майданчик на Тернопільській користується чималою популярністю. Мешканці будинку, що поблизу, кажуть: там часто збирається на тренування діти і молодь. Та й дорослі залюбки навідуються туди, аби поганяти м’яча. Загалом для прихильників спорту тут є всі зручності. Та все ж місцеві знайшли одне “але”. Йдеться про відсутність туалету. Саме тому жителі будинку біля майданчика мусять терпіти жахливий сморід й розкидане сміття: використаний туалетний папір та інші відходи.

Пані Олена мешкає на першому поверсі будинку. Саме тому завжди відчуває різкий запах. Окрім цього, скаржиться й на жахливу картину того, як ті самі спортсмени ходять в туалет під дерева. “Вже кров з очей йде”, - обурено пояснює жінка. 

Іще одна жінка живе на 7 поверсі будинку. Їй, каже, запаху не чути. Проте про проблему з відсутністю туалету знає. Обурює жінку і той факт, що поряд з футбольним полем розташований дитячий майданчик. За її словами, діти, які там граються, добре знають, що треба дивитися під ноги. Мовляв, можуть “ступити в неприємність”. 

Хмельничани бачать розв’язання проблеми встановленням біля спортивного майданчика біотуалету. Кажуть - це допоможе перебувати у комфортних умовах і відвідувачам двору, і самим мешканцям будинку.

Пані Олена розповідає, що із проханням встановити біотуалет вже неодноразово зверталася до місцевої влади. За її словами, все безрезультатно. Саме тому жінка розповіла про ситуацію журналістам.

Біотуалети віддали на потреби військових

Спортивний майданчик на Тернопільській, 34, перебуває на балансі управління молоді та спорту Хмельницької міської ради. Тож стосовно розв'язання проблеми журналістка vsim.ua звернулася до начальника - Сергія Ремеза.

Чиновник розповів, що про вище описану ситуацію знає. Мовляв, раніше майданчики забезпечували біотуалетами під час проведення змагань. Відповідальність за це була на організаторах подібних заходів. Водночас під час воєнного стану всі біотуалети є задіяними для потреб військових. Саме тому, на думку Сергія Ремеза, мешканці будинку на Тернопільській підійняли цю тему. 

Сергій Ремез пояснює - у місті немає жодного спортивного майданчика, біля якого б був збудований громадський туалет. Та якщо містянам це приносить дискомфорт - питання обіцяють вирішити. 

Нагадаємо, минулого місяця хмельничани поскаржились на сусідку через нестерпні умови, які вона створила. Розповідали про сморід в будинку та котячу сечу, що стікає на балкони. 

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Алексей Антонов

    А Тернопільська,32 !!!! Смітник навпроти дитячого садка !!!!, сміття розносить, а скільки просили депутатів втрутитися в ці питання!!!???? Один шановний депутат обіцяв, але зробив добре тільки біля свого будинку, а те що сміття і сморід валить до дитячого садка плювати. Просили ще до війни, а зараз тим паче не має на що розраховувати.
  • Читач 007.

    Мешканці будинків біля майданчика, дільничного понапрягайте щоб на кожних змаганнях був і взагалі кожен день навідувався до майданчика  і штрафував разом з патрульними СПОРТСМЕНІВ-СЦИКУНІВ-ЗАСРАНЦІВ
  • ЧитачЧитачів

    "- Мені на 7 поверх то не чути той запах."

    Але доообре все видно.

    Читач 007. reply ЧитачЧитачів

    200% )) ц і бабусі все бачать )
  • Алена Пастух

    Те, що каже Сергій Ремез, відверта брехня. Ні на які турніри біотуалет не привозили і не встановлювали. Можливо по документації він там був,  а насправді продали чи собі на дачу забрали.

keyboard_arrow_up