Сморід і голосне нявчання: сусіди скаржаться на хмельничанку, яка живе з 10 котами

Сморід і голосне нявчання: сусіди скаржаться на хмельничанку, яка живе з 10 котами
  • Хмельничани поскаржились на сусідку через нестерпні умови, які вона створила. 
  • Кажуть, в будинку стоїть сморід, а на балкони зверху стікає котяча сеча. 
  • Дізнавалися, що відомо про інцидент в 5-поверхівці на Бажана. 

Сморід у під’їзді, постійне нявкання і котяча сеча, яка стікає з балкону. На таку неприємну “картину” скаржаться мешканці будинку 16 по вулиці Бажана. Люди звинувачують сусідку, яка начебто утримує в квартирі більше десятка котів. Поки мешканці думають про план порятунку чотирилапих, жінка не поспішає йти на контакт із сусідами. Дізнавалися, що відомо про інцидент.

“На вулицю не виходить і тварин не випускає”

Події розвиваються у 5-поверхівці на Бажана, що в районі Заготзерно. Як виявилось, проблема давно відома і мешканцям, і комунальникам. Та вплинути на сусідку ніхто не може. Наразі ще один клич про допомогу розмістили на сторінці громадської організації “Врятуй життя” у Facebook.  Люди скаржаться на нестерпний сморід, сечу від котів і постійне нявчання. 

Відео дня
  • Жінка утримує близько десятка котів, на вулицю не випускає дуже довго, сморід стоїть нестерпний, на балкони тих, хто живе нижче, капає котяча сеча. Сусіди говорять, що вона постійно забиває каналізацію сміттям, сама на вулицю не виходить і тварин не випускає, нікого до квартири не пускає. Сусіди, працівники ЖЕКу, поліція знають проблему, але нічого не можуть зробити. Мовляв, її житло - її власність, і ніхто не має права лізти. Але ж тварини потерпають від такої горе-хазяйки! Особисто я не бачила тварин, вона закрила двері перед носом, але сморід і нявкання з квартири чула і сеча накапала на мою білизну на балконі, - розповіла мешканка будинку.

Зоозахисників благають забрати тварин

Сусіди розповідають, що після невдач вийти на контакт з власницею котів, вирішили звернутись по допомогу до зоозахисників. 

Постало питання: “куди подіти таку кількість не соціалізованих, голодних, не доглянутих, а значить хворих котів і кошенят?”. 

Волонтер і голова ГО захисту тварин “Врятуй життя” Олена Голубнича каже, в подібній ситуації зоозахисники безсилі. Адже всіх котів просто ніде прилаштувати

"Притулку для котів у нас немає. По факту, їй лише дадуть штраф, тому що котів ніхто не усипить", - пояснила Олена Голубнича. 

А от допис у спільноті ГО зібрав безліч різних коментарів серед зоозахисників. Обурення, критика, поради.  Хтось пропонує проблему вирішувати “радикально”, тобто ледь не силою відібрати всіх тварин. А от сусідам кажуть писати колективні звернення. 

  • Шукайте родичів і пишіть колективну заяву. Можливо у поліції вже є алгоритм роботи з такими людьми. Це психічний розлад. І таких людей багато. І рятувати тварин і прибирати хлам прийдеться періодично, - пишуть хмельничани. 

Хтось пропонує змиритись із ситуацією, бо розуміють, що впливу на любительку котів немає. 

  • На якій підставі? Бо сеча комусь накапала на білизну ? Ви всерйоз вважаєте, що хтось приїде з такого приводу ? Максимум, що можуть люди зробити - звернутись до дільничного інспектора, але він скоріш за все знає, але нічого не може зробити…Тому в таких випадках або забиваєте на сморід і всі інші аспекти життя з людиною не при собі, або переїжджаєте в інший будинок…, - радять у коментарях. 

Та були й такі серед хмельничан, які запропонували мирний спосіб розв'язання проблеми, скажімо, допомагаючи власниці кормом, наповнювачем або пакетами для сміття. 
“Ви така розумна, бо біля таких не живете. Я ж потерпаю вже 3 роки”, - додала з обуренням сусідка. 

Що відомо про мешканку комунальникам?

Будинок №16 на вулиці Бажана обслуговує ТОВ “Житлово-експлуатацiйне-об`єднання”. За коментарем журналістка vsim.ua звернулась до керівництва. Як виявилось, про власницю котів працівникам відомо. Щоправда, там озвучили більшу кількість тварин, які тримає жінка. Кажуть - їх було близько 20. 

  • Наші працівники у цієї жінки були. В неї протікав кран і топив сусідку знизу. З сусідами ймовірно вона не дуже спілкується, але пустила наших хлопців, щоб замінили їй цей кран. За забиту каналізації скарг тоді не було. Але котів в неї дійсно багато, працівники навіть не могли зайти до хати. Десь 20 котів було, - розповіла журналістці vsim.ua працівниця житлово-експлуатаційної дільниці № 1. 

Як коментують в поліції?

Сусіди зазначили, що за даним випадком звертались до правоохоронців. Що ж кажуть у поліції?
Як повідомила журналістці “ВСІМ” старша інспекторка з комунікації Хмельницького районного управління поліції області Віра Мазур, на лінію 102 дійсно був виклик за цією адресою. Однак заяви ніхто з мешканців не писав.

  • 29 червня на лінію 102 дійсно був дзвінок з таким повідомленням, але заявниця від написання заяви відмовилась, - каже Віра Мазур. 

Чим закінчиться історія наразі невідомо. Зоозахисники додають, що хмельничани можуть самі спробувати вирішити проблему із сусідкою. Котів примусово ніхто не вилучатиме, адже такого притулку в місті немає. Поліція ж може реагуватиме на подальші виклики й звернення. 


Друзі, а як ви ставитесь до власників, які утримують вдома велику кількість тварин? Діліться своїми думками у коментарях. 

Читайте також:

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (23)
  • Юрій Дмитрович Сіваш

    хохлобидло ,яке вирвалось на асфальт, та й яке не вирвалось, зовсім не цінує братів менших - молоде погрались - викинули. Або тримай до смерті або "пристрели" , але викинути на вулицю....
  • Надія Грицак

    Співчуваю,у нас теж така проблема,нічого не можемо зробити з цим, скільки не переконували.
    Люди в нас занадто лояльні,і занадто.....
    ..
  • Макаров Микола

    Вот такі сусіди .щоби допомогти котиками.можна нормаль поговорити .обяснити.в нас коло дома багато котиків і люди дають їсти .і вони собі граюця.і ніхто їх не обіжає.

    Valentyna Chernyuk reply Макаров Микола

    Макаров Микола Ви далека від реальної ситуації. А якщо у будинку проживають маленькі дітки, то сморід і сеча котиків їм у приємність? Вам не жаль  їх?

    Руслан Романюк reply Макаров Микола

    Коли на допомогу кличуть зоозахист , полицію , фейсбук , то мабуть  "нормально поговорити " -не виходить .
  • Читач73

    Але тварини не винні , що люди такі жорстокі та байдужі. Тому ці коти стали банальними заложниками і потребують допомоги.Нашої.Вищих істот.

keyboard_arrow_up