Хмельницька влада буде воювати за подешевшання проїзду. Попереду - апеляція та сесія

Хмельницька влада буде воювати за подешевшання проїзду. Попереду - апеляція та сесія
Міська влада прийняла рішення знизити вартість проїзду у маршрутках та автобусах. Рівно два дні хмельничани платили у громадському транспорті на 50 копійок менше. Однак самі перевізники обурені таким рішенням і вже подали скаргу до суду.
На виконавчому комітеті Хмельницької міської ради депутати вирішили прислухатись до скарг громадян і з 15 вересня зменшили вартість проїзду - до 3 гривень у маршрутках та 2, 50 - в автобусі відповідно. Однак вже після двох днів нових тарифів ціна на проїзд знову зросла. Позов до суду подало чотири підприємці, які займаються перевезеннями у Хмельницькому. 
Зараз юристи міської ради готують оскарження ухвали у Вінницькому апеляційному суді. Планується  звернення до всіх відповідних органів. Депутати вважають рішення суду невмотивованим, адже це ситуація, яка виникла між владою та перевізниками створює нездорову соціальну ситуацію в місті. 
Нагадаємо, востаннє тарифи на проїзд у громадському транспорті збільшували 27 лютого цього року. Однак тоді рішення було прийнято як тимчасове.
 
Позов до суду подали такі підприємствоа, як: ТОВ “Хмельницьке таксі”,  ТОВ “Рембудтранс”, фізичні особи-підприємці Олександр Мішин та Віталій Марцинюк.
 

Заступник міського голови Андрій Капура розповідає, що від перевізників вимагалось, аби вони подали економічні розрахунки на підтвердження необхідності підняття тарифів. Це мало відбутись одразу після збільшення цін на проїзд у лютому. Однак, вони  цього не зробили.

За позовом хмельницьких перевізників суд поки призупинив рішення виконавчого комітету.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

- Всі необхідні розрахунки перевізники не подали вчасно. Зараз вони звертаються до суду з надією на те, що справа буде розглядатись в судових інстанціях і що може затягнутись на рік, а то й більше. В цей період хмельничани їздитимуть у транспорті за старими цінами: 3 гривні – автобуси та 3, 50 – у маршрутках, - говорить Андрій Капура. - На судовому засіданні представників від міської ради не було.

Зараз ситуація складна, але маємо діяти в межах закону. Якщо будуть розрахунки, тоді зберемось разом із перевізниками і будемо вивчати ситуацію, аби встановити справедливі тарифи.

- Ми не хочемо конфлікту між владою, перевізниками і громадянами. Ми надали всі розрахунки і не наша вина, що комітет не провів раніше громадські слухання і не дотримався процедури. Чому ми повинні працювати собі у збиток, - каже виконуючий обов'язки голови Асоціації перевізників Хмельниччини. - Ми просимо залишити цей тариф на 50 копійок більший. Для нас ця сума суттєва. В нас є економічні розрахунки, за якими середня ціна проїзду у маршрутках має складати орієнтовно 4 гривні у маршруттках та 3, 50 - в автобусах, - обурюються перевізники.

Питання планують розглянути на черговій сесії міської ради. Наразі перевізникам запропонували взяти участь у громадському обговоренні. За словами Капури, вони повинні переконати громадськість у тому, щоб залишити тарифи на проїзд такими, як вони були до цього.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (20)
  • Анонім

    Сделать честную конкуренцию, убрать влияние Мандзия, и будет выгодно возить за 3 грв. Что бы все понимали, маршрутка в среднем дает 400 грв. в день чистыми. Сделать "прозрачно" придут люди с нормальными автобусами, и будут возить за 3 грв. А то что, куча селюков продав пару свиней, и купив развалюху-бусик, по сути сразу вешает его ремонт на пассажиров, так это его проблема должна быть.
  • Хмельницький Андрій

    ?
  • Хмельницький Андрій

    жовтий анонім ви хто ?  не культурний і не обізнанений , в деяких речах. У пана Мандзія не свекруха, а теща. І будь ласка не потрібно писати про людину з якою ви не знайомі! Бог вам суддя!!!!!
  • PAL

    Эта долбаная влада будет отстаивать 50 коп. за проезд. Может надо отстаивать небесные тарифы на газ??? Сколько стоит он сейчас??? Верните тарифы 2013 года и тогда за проезд ни кто не вспомнит. Чернилевский и его шобла раздувают из мухи слона. Если сравнить тарифы на житло, то тариф на проезд покажется мизером. Лживое беспокойство за горожан, вот их конек.

    Анонім reply PAL

    Нарешті ти почав розумні коментарі давати.

    Анонім reply PAL

    Ты что с луны упал? Какие тарифы 2013 года. У нас война с Россией. Доллар 23-25. Забыл?

    PAL reply Анонім

    С луны упал ты, зеленый анонимст. Кролик -сеня заявил, что плата за комун. услуги должна составлять не выше 10% от заработной платы. Вот и считай, если грамотный. А субсидии засунь себе в ж..у, т.к стоимость газа даже не обсуждаются - большой секрет.

    Anonymous reply Анонім

    Він з села,сільский емігрант,  викупив справу в военкоматі і забув що землю-паї тре : штук земельних і 6 штук майнових тре захищати



    мішки з зерном, цукрум,мукою, гречкою, олією !! дохера!!! получив і СКАЧЕ ЯК СІЛЬСКА ЖАБА НА БУДЯК
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 На Хмельниччині працюватиме 108 постійних пунктів незламності 20:01 На Хмельниччині зростає захворюваність на кишкові захворювання: що потрібно знати 19:17 Житель Хмельниччини з ножем напав на оператора столичної АЗС: його затримали 18:28 Заступник Симчишина особисто прийматиме громадян: де та коли Від читача 16:47 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 17:43 У громаді на Хмельниччині таксистів зобов’язали зареєструвати свою діяльність 17:04 "Мам, я скоро прийду": у Хмельницькому попрощалися із 41-річним захисником Юрієм Шамраєм photo_camera 16:41 Як сдати ексзамен ПДР і отримати водійське? Green Way допоможе! (новини компаній) 16:33 На Хмельниччині затримали жінку, яка вдарила чоловіка ножем в живіт 16:01 Рейтинг хмельницьких ВНЗ в Україні 15:33 На Хмельниччині викрили організатора, який переправляв чоловіків через кордон 14:55 Робота у Хмельницькому: є 348 вакансій (СПИСОК) 14:31 Розклад Великодніх богослужінь у храмах Хмельницького 13:46 Військового з Хмельниччини засудили до 5 років ув’язнення 13:14 Як хмельничанам поводитися у поминальні дні: відповідає військовий капелан 12:15 Викрадачу електросамоката дали 5 років увʼязнення 11:18 Скасували 24 закупівлі на 128,5 мільйона. Дізналися деталі 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:04 У Хмельницькому районі на місці пожежі знайшли тіло чоловіка photo_camera 09:17 Три перемоги і одна поразка: огляди матчів хмельницьких команд play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up