Хмельницькі чиновники назвали будинки, спотворені вивісками

Хмельницькі чиновники назвали будинки, спотворені вивісками
Усі фото khm.gov.ua
  • Об’єктам культурної спадщини Хмельницького, фасад яких роками схований за рекламними банерами, нарешті повернуть естетичний вигляд.
  • Чиновники перевірятимуть дозволи на рекламу на будівлях.
  • Якщо документів на вивіски у власників не буде, їх доведеться демонтувати.

У місті розпочалася боротьба за чистоту фасадів.  Власники деяких торгових центрів, крамниць та інших комерційних структур роблять усе, аби було яскравіше, ніж у сусіда. Попит і породжує пропозицію – різнобарвний несмак у центрі міста.   

Правила розміщення вивісок затвердили на виконкомі у січні.  В департаменті архітектури кажуть, таким чином хочуть позбутись “базарного” стилю Хмельницького. Спершу візьмуться за центр, а далі - за спальні райони.

До 1 липня департамент архітектури буде проводити роз’яснювальну роботу з підприємцями.  За новими правилами, розмір вивіски не має бути більшим за 3 квадратні метри. У центральній частині міста власникам пропонують виготовляти їх з природних матеріалів. Детальніше про це ми розписували у матеріалі “Кричущі вивіски на магазинах Хмельницького знімуть, а рекламу залишать”.

Відео дня

27 березня працівники сектору охорони культурної спадщини зробили так звану ревізію центру міста. Вони зробили фотографії низки будівель – об’єктів культурної спадщини міста, фасад яких схований за рекламними банерами.

Відповідно до статті 24 Закону України «Про охорону культурної спадщини» розміщення реклами на пам’ятках місцевого значення здійснюється на підставі дозволу, що оформлюється (видається) відповідно до Закону України "Про рекламу" за участі органу охорони культурної спадщини – управління культури, національностей, релігій та туризму Хмельницької облдержадміністрації.

За результатами цієї перевірки направили звернення до відповідних управлінь та департаментів, що регулюють розміщення зовнішньої реклами на будинках, які є культурною спадщиною міста. Майже 20 будівель потрапили до списку. Тепер власників торгових точок мають перевірити.

Якщо дозвільних документів на розміщення зовнішньої реклами не буде,  то вони будуть змушені демонтувати ці вивіски.

Список адрес

вул. Грушевського, 52;
вул. Подільській, 61-63, 81;
вул. Проскурівській, 1, 2, 3, 4, 6, 7, 13, 15, 18, 26, 28, 33;
вул. Проскурівського підпілля, 77;
 вул. Кам'янецькій, 14, 18.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Николай Коваль

    Першим ділом потрібнозняти рекламу з тролейбусів тому-що за кермом їздять "глухонімі водії" які не озвучують зупинки або знизити вартість проїзду тому-що послуги не надаються в повному обсягу.Не обявляються зупинки.Чому б не зробити в тролейбусах з "глухонімими водіями" проїзд 2 гривні.
  • Ляля Мигунова

    Интересно: а спортлото, национальная лоторея и им подобие это красота неземная или как?????
  • Дмитро Баула

    Весь центр міста в стилі базарного баро-Ко)))
  • Руслан Кримський

    А автобус з шаурмою в центрі міста і палатка з книжками, яка спочатку була типу "тимчасова", а тепер вже капітальна - це не "різнобарвний несмак" і не "базарний стиль"?! Чи їх власники просто зробили гарні відкати і їх вже чиновники не помічають? А хто хабаря не дав - той відповідно спотворив облік міста.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up