Хмельницькі «пересічники» виїхали на майдан

Хмельницькі «пересічники» виїхали на майдан

Власники автомобілів на євро номерах зібралися на головній площі міста. Хочуть привернути увагу влади та інших водіїв до своїх проблем.

Після перекриття дороги на Вінницю, хмельницькі «пересічники» влаштували чергову акцію. Сьогодні, 30 листопада, близько 30 активістів зібралися на майдані Незалежності. Вони продовжують боротися за те, щоб їм дали змогу вільно їздити на авто з єврономерами по Україні. Хочуть використовувати якісний іноземний транспорт і готові платити за це збір до українського бюджету. Зараз більшість з них їздить на іномарках, які зареєстровані в Польщі чи Литві.

 - Власником мого автомобіля є мій друг. Він з Хмельницького, але має польську прописку. Він мені виписав доручення. В мене є його реєстраційний талон, зелена карта, страховки. Тобто повний пакет документів, - розповідає хмельничанин Микола Цимбалюк. – Ми хочемо аби нас ніхто не чіпав. Хочемо чогось добитися не лише для себе, а й для усіх хмельничан, щоб усі могли безперешкодно їздити на автомобілях з євро реєстрацією. Щоб це було законно. Думаю, що далі ми це дожмемо і, як нам пообіцяли, будемо платити тих 200 євро на рік за ці автомобілі.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">Хмельничанин Олексій Кондратюк має досвід водіння два роки. За цей час він змінив уже шість автомобілів з українською реєстрацією. Потім дізнався про можливість взяти якісну іномарку з Польщі й зекономити.

 - Я взяв свою «Audi A4» чотири місяці тому. В Польщі він коштує 3300 доларів. То є оптимальна ціна. Мої попередні авто були нижчі за класом, але вартували більше. П'ять, шість тисяч доларів. Котра зашкалювала за сім тисяч, - розповідає Олексій Кондратюк.

На майдані Незалежності припаркували два десятки автівок із єврономерами. Такою акцією вони хочуть привернути увагу не лише влади, а й інших автомобілістів, які їздять на таких іномарках. Організатори говорять, що й серед водіїв має зрости рівень відповідальності. Мовляв, якщо транспорт зареєстрований не в Україні, то це не означає, що можна уникнути відповідальності за якісь порушення.

 - У нас в Україні стандарту євро-5 не випускається ні один автомобіль. Зробіть стандарту євро-5 вітчизняний автомобіль, дайте нам такий самий комфорт їзди і будемо їздити. Чому депутати їздять на німцях в кортеджах? Нехай пересядуть на «Жигулі» покатаються. Тоді подивимося на них, - говорить активіст ГО «Авто Євро Сила» Микола Нечиталюк.

Читайте також: Хмельницькі водії зібралися їхати до Верховної Ради боротися проти "пересічки"

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (15)
  • Frank Walter

    Заведіть собі дружин з польською реєстрацією,народіть дітей з польською реєстрацією от тоді і будете їздити на авто з польською реєстрацією...задовбали вже
  • Роман Новіков

    Дороги України і так перевантажені  офіційними  авто- затори, викиди, шуми,  ще тільки халявних невистачало))))
  • Роман Новіков

    Люди подумайте головою Недай Бог такий "Пересічник " збиває людину кидає авто і зникає його потім будуть шукати довше ніж депутатів !!!!Яких ніколи незнаходять.
  • Мастер Автополив

    Ну удачи! Если соберется еще 20 человек или 30 будет круто! Без Вики Нуланд Майдан нещитовый.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up