Хмельницькі підприємці розповіли, чому вийшли на мітинг проти карантину

Хмельницькі підприємці розповіли, чому вийшли на мітинг проти карантину
  • На майдан Незалежності прийшли понад дві сотні містян.

  • Вони вимагали послабити карантинні обмеження, відкрити речовий ринок та дозволити працювати ФОПам. 

  • В результаті підписали резолюцію на подання до Кабміну.

  • Про те, як карантин вплинув на життя малого бізнесу, хмельничани розповіли журналістам vsim.ua.

“Право на свободу”, “Право на лікування”, “Право на виїзд за кордон”, “Хочу купувати на ринках, а не в “Епіцентрі””, “Карантину - ні” - з такими гаслами представники малого бізнесу Хмельницького вийшли на майдан Незалежності. Сьогодні, 4 травня, на головній площі міста підприємці зібрали мирний мітинг аби висунути вимоги до влади. Просили про послаблення карантину для ФОПів та відкриття речового ринку. Головним організатором акції став Віктор Вікарчук - власник оздоровчо-розважального комплексу “СВ”. Саме його люди, були у білих футболках з гаслами у руках. 

Перед початком мітингу Вікарчук розповів про свої мотиви. Зазначив, що його права, як громадянина України, порушені. 

  • Відео дня
    /li>

На вимогу підприємців із людьми поспілкувалися чиновники. Міський голова зазначив, що неодноразово просив у державної влади про розширення можливостей міської влади та послаблення карантину у Хмельницькому. Мотивувавши це тим, що у місті немає спалаху захворюваності. Однак поки результатів немає. 

Голова ОДА зазначив, що підтримує карантинні обмеження і завдяки їм у місті та області немає спалаху. Він додав, що готовий співпрацювати із хмельничанами і попросив їх укласти резолюцію з підписами та вимогами до керівництва держави. Її пообіцяв передати представникові офісу президента. 

Про все, що відбувалося на майдані та про що говорили чиновники, дивіться у записі прямої трансляції. 

Журналісти vsim.ua по завершенню акції протесту поспілкувалися з містянами, які прийшли на мітинг. Вони розповіли про зміну свого життя за час карантину. 

“Бізнес вбивається”

Анатолій Левчук, приватний підприємець

“Закінчуються збереження”

Оксана, працівниця комплексу “СВ”

  • Я не приватний підприємець, я найманий працівник. Прийшла на майдан, бо вже 2 місяці сиджу вдома і живу, точніше виживаю, без зарплати. Я вже витратила всі збереження. Живу разом із чоловіком, донькою, зятем та внуком. Всіх треба прогодувати. Допомагаємо одне одному, як можемо. Поки карантин, ми себе обмежуємо в усьому. Наскільки нас так вистачить - невідомо, - каже пані Оксана.

“Підприємці несуть збитки”

Віра Ніцевич, заступниця голови спілки “Захисту приватних підприємців”

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (84)
  • Василий Стипанов

    Та нормально. Дурні перемруть. Розумні побережуться і виживуть.
  • Игорь Шулаков

    Вот это да...а сегодня по Геологов не проехать...эффект мгновенный.
  • Регина Комаринська

    Наші права конституції теж нарушені, бо нам підпріємці не платять зарплату щоб ми жили а не виживали, а вони за наш рахунок шикують також ми маем право іти на лікарняних і небоятись що нас звільнять маемо право на отримання виплати за лікарняний, алеж вони цього не виконують, зато виживать що порушили їхні права
  • Светлана Азарова

    Думайте?.Береженого бог береже.А  мер у нас мудрий і розумний.Він  провокацій не допустить.І місто наше супер,так що не соромимо наше місто.Порядок і тільки порядок.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up