Хмельницькі школярі підтримали жертв булінгу «рожевим» маршем (ФОТО, ВІДЕО)

Хмельницькі школярі підтримали жертв булінгу «рожевим» маршем (ФОТО, ВІДЕО)
  • Акцію «День рожевої сорочки» провели у центрі міста сьогодні, 28 лютого.

  • Близько сотні учнів пройшлися від майдану Незалежності до кінотеатру Шевченка.

  • Так вони протестували проти цькування та підтримували дітей, які зазнали знущань.

Учні хмельницьких шкіл протестували проти булінгу та підтримували його жертв. Сьогодні, 28 лютого, вони зібралися на акцію «День рожевої сорочки». Її проводила громадська організація «Молодь за краще майбутнє». Близько сотні дітей зібралися о 14:00 на майдані Незалежності. Учасники мали рожеві кульки, прапорці, стрічки та плакати. Також дехто був одягнений у рожевий одяг. Школярі вишикувалися у колону та вирушили до майданчика перед кінотеатром Шевченка. Там вони фотографувалися та слухали розповіді про жертв булінгу. Загалом акція тривала близько години.

— Діти, яких цькують, мовчать про це, — розповідає голова громадської організації «Молодь за краще майбутнє» Леся Романюк. — Культура розголосу зараз тільки започатковується. Вчителі замовчують це питання, тому що їм незручно і вони не хочуть розголошувати такі ситуації у своєму навчальному закладі. Батьки тим більше не хочуть, адже бояться зашкодити своїй дитині. Тому цю проблему дуже часто замовчують.

— Ми повинні розуміти, що кожна людина має права, — говорить заступник начальника Хмельницького відділу поліції Ігор Кирник. — І право однієї людини закінчується там, де починається право іншої. Тому основний метод вироблення механізму протидії булінгу — виробити у наших юнаках та дівчатах толерантність та повагу до іншої особи.

Відео дня

Ідея «Дня рожевої сорочки» з’явилася у Канаді. Учень однієї зі шкіл прийшов на заняття у рожевій сорочці, за що його зацькували. Наступного дня в рожевому одязі до школи прийшли друзі хлопчика. Таким чином вони висловили йому підтримку та протест проти цькування. Згодом ідею підтримали канадські активісти та поліцейські й започаткували щорічний марш.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Назар

    Шо зробиш, шо серед нас живуть не тільки діти Бога, а й диявола.... ящирки
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up