Хмельницькі школярі з’єднали береги Південного Бугу «живим ланцюгом» (ФОТО, ВІДЕО)

Хмельницькі школярі з’єднали береги Південного Бугу «живим ланцюгом» (ФОТО, ВІДЕО)
  • 101 рік тому УНР та ЗУНР уклали Акт злуки.

  • Так утворили єдину українську державу.

  • Щороку 22 січня цей день відзначають хмельничани разом з усіма українцями.

Кожного року хмельничани долучаються до відзначення Дня соборності України. Сьогодні, 22 січня, «живим ланцюгом» традиційно з’єднали два береги Південного Бугу. Запланували захід на 14:30. Учасники почали збиратися біля мосту через річку на вулиці Кам’янецькій. Переважно були школярі у супроводі вчителів. З собою багато хто мав синьо-жовті прапори. Людей середнього та старшого віку було зовсім мало.

Спершу вшанували хвилиною мовчання загиблих за незалежність України. Після цього виступила керуюча справами виконавчого комітету Юлія Сабій, а також одна з учасниць «ланцюга єдності» 1990 року. На завершення розгорнули великий синьо-жовтий прапор, утворили «живий ланцюг» та виконали гімн України. Організаторами заходу були Молодіжна громадська рада та Департамент освіти і науки Хмельницької міськради. Переглядайте фото та відео з події.

Довідка. 22 січня 1919 року Українська Народна Республіка та Західноукраїнська Народна Республіка уклали Акт злуки. Це договір, яким утворили єдину державу — Українську Народну Республіку. День соборності відзначають з 1999 року.

Відео дня

Читайте також: Хмельниччину та Тернопільщину з’єднали 50-метровим прапором (ФОТО)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Голос

    Злука была в 1954 когда Украина приросла Крымом. А до этого  в 1939 и в 1940 и в 1946 вместе с Закарпатьем.
  • Лариса Довгань

    Для школи що прогул, хто вигнав скотиняки
  • Лариса Довгань

    А бардак залишеться бики з бардаком
  • Igor Chinyuk

    Соборность - это единство государства, когда все граждане живут в гармонии друг с другом и уважают друг друга. Говорить о соборности сегодня, пока активно идёт делёж людей на "вату и бандер", "зебилов и порохоботов", "правильных и неправильных", на уровне СМИ, органов власти, и.т.д. - это цинизм. Но я очень надеюсь, что когда-то наша страна станет действительно по-настоящему соборной и все граждане будут уважать друг друга, принимать позицию людей, осознавать, что мировоззрение может быть разным в самой большой стране Европы, тогда и у страны всё будет хорошо. Нужно найти точки соприкосновения, правильно расставить приоритеты и на этом строить будущее в нашей стране, а не на ненависти друг к другу...

    Мастер Автополив reply Igor Chinyuk

    Даже не надейся. Я надеюсь, что нашу страну отдадут под внешнее управление ес. Уровень сознания украинца даже не дотягивает до главы сельсовета. Вся жизнь просрана впустую.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:29 На Хмельниччину “на щиті” повернулися шість військових: хто вони 19:38 У Хмельницькому через замкнення електромережі загорілось підприємство (ФОТО, ВІДЕО) 18:55 На півночі Хмельниччини зацвіла рідкісна рослина (ФОТО) 18:12 На Хмельниччині є 3,5 тисячі безробітних. Які для них є вакансії? Від читача 13:40 Уряд врегулював питання оплати за оренду державного та комунального майна 17:40 Хмельничан запитають про проблеми в громаді: коли та як пройде опитування photo_camera 17:09 Трьох дітей визволяли рятувальники із зачинених квартир на Хмельниччині 16:35 Побиття військового у храмі на Володимирській. Священнослужителю УПЦ винесли вирок play_circle_filled 16:11 Попереду вихідні: якою буде погода 11-12 травня на Хмельниччині 16:04 Шале за три місяці під ключ: про переваги капітального будинку AlpChalet (новини компаній) 15:42 Хмельниччина лідирує за посівними площами цукрових буряків 15:01 Під час прощання присвоїли звання полковника: загинув Олександр Ровенчук з Хмельниччини 14:28 50 фармацевтів не стояли на обліку. Хмельницьку підприємицю оштрафував ТЦК 13:51 На Хмельниччині військовий самовільно залишив частину: як його покарали 13:18 Зарплата до 33 тисяч: у Хмельницькому оновили перелік вакансій 12:35 У неділю запустять додаткові автобуси до кладовищ Хмельницького 11:39 У Хмельницькому горіла квартира. Від опіків померла дитина photo_camera 11:15 Скільки і як часто хмельничани донатять на армію: відеоопитування play_circle_filled 10:36 Вбивство у Хмельницькому районі: затримали чоловіка, який до смерті побив знайомого 10:02 «П’яна вечірка» з дівчатами: організатора з Хмельницького району випустили з-під варти
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up