Хмельницькі школярки побили 14-річну дівчину та виклали відео у Facebook. Вони вже в поліції

Хмельницькі школярки побили 14-річну дівчину та виклали відео у Facebook. Вони вже в поліції
Скрін із відео.
  • 7-класниці із НВО №28 жорстоко познущалися над 14-річною школяркою із ліцею №15.
  • Все зняли на відео та виклали свої “подвиги” в інтернет.
  • Поліція встановила особи дівчат, які били школярку.

Насилля та цькування заради здобуття авторитету. Назва такого поширеного в українських школах явища - булінг. Переважно винуватцями учнівської “травлі” стають юнаки, які бажають самоствердитися за рахунок інших або ж просто прагнуть влитися в колектив чи здобути собі авторитет серед однолітків таким жорстоким способом.

Днями Хмельницький сколихнула чергова звістка про булінг. Цього разу учасниками стали дівчата, учениці 7 та 8 класів двох хмельницьких шкіл, які знаходяться у різних мікрорайонах міста. Сталося все 5 квітня, неподалік від ліцею №15, що знаходиться по вулиці Проскурівського Підпілля. Моменти побиття зняли на відео і опублікували його у Facebook. На ньому видно, як група учениць школи №28 по черзі б’ють рукою по обличчі дівчину. Остання стояла і не захищалася.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">Поліція вже встановила всіх учасниць підліткової “розправи”. Наразі з дівчатами спілкуються правоохоронці. Вони побачили відео у соцмережах та відреагували на події, що сталися. Заяву про насильницькі дії над неповнолітньою ученицею ліцею №15 до поліції ніхто не писав.

Що говорять у школах

Алла Кіящук, директор ліцею №15

  • Я побачила це відео ще в п’ятницю ввечері. Але були вихідні і до нас не зверталися. Сьогодні зранку до нас приїхала поліція. Вони теж побачили це відео і вже встановили учасників булінгу. Виявилося, що дівчинка, яку б’ють на відео - це наша учениця. А дівчата, які над нею знущаються із НВО №28. Нашій дівчинці - 14 років. Вона відвідує 8 клас. А ті дівчата, які били взагалі учениці 7 класу. Зараз ми зідзвонилися із директором 28-ї школи. Вони з’ясовують всі обставини у себе у школі, ми у себе. Зі слів однокласників дівчинки вдалося з’ясувати, що все почалося із словесної перепалки. Дівчата спілкувалися між собою у позаурочний час та листувалися у соцмережах. В результаті виник конфлікт і дівчата з 28-ї школи приїхали з’ясовувати стосунки до нас. Це було після уроків, за територією школи на будівництві. Тому ми дізналися не одразу. Відео я так само, як і сотні хмельничан побачила в соцмережах. Мама дитини до нас не зверталася. На скільки мені відомо, в поліцію вона теж не писала заяву. Але відео розійшлося по соцмережах і поліція зайнялася цією справою. Зараз правоохоронці спілкуються із дівчатами у відділку. А з нашою дитиною працює психолог, - розповіла директор ліцею №15 Кіящук Алла.

Андрій Андрійчук, директор НВО №28

  • Ми тримаємо ситуацію на контролі. Розслідування ми не вели, цим займається поліція. Зараз в правоохоронних органах працюють з батьками дітей. Ми зі своєї сторони прийняли всі виховні та роз’яснювальні міри. Ми поспілкувалися з батьками і з самими учнями. Про причини цього що трапилося вони розкажуть у поліції. Ми направили дітей спільно з батьками до відділку. Там зараз з ним проводять роботу правоохоронці, - розповів директор НВО №28 Андрій Андрійчук.

У поліції повідомили, що всі учасники події вже відомі. На даний момент вони перебувають в поліції.

  • Всі учасники події вже встановлені. Вони перебувають у поліції разом із батьками. З ними спілкуються правоохоронці. Поліція буде з’ясовувати всі обставини та подальшу долю даної справи. Ведеться перевірка, - розповіла журналістам vsim.ua речник Хмельницького відділу поліції Людмила Берестовська.

Нагадаємо, що за булінг в області вперше притягнули до відповідальності маму старшокласника із Нетішина, який знущався над вчителем. А минулого тижня у Хмельницькому міськрайонному суді повідомили, що будуть розглядати справу про цькування однокласниці учнем п’ятого класу однієї із хмельницьких шкіл.

За подальшим розвитком подій слідкуйте на нашому сайті.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram,  Instagram, Viber та YouTube

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (85)
  • Ira Androschuk

    чому дівчина не дає здачу?! Дітей треба вчити вміти постояти за  себе і дати відсіч!! Задираки і забіяки були завжди і будуть, і будуть цькувати слабших. Чому мама потерпілої не звернулпсь в поліцію?!
  • Сіма

    Нарешті взялись за викоринення жостокості у школярів і виховання у них поваги до оточуючих. А також батькам доведеться краще виховувати своїх дітей, щоб н нести за них відповідальності. Нарешті поліція почала працювати у правильних напрямках
  • Андрей

    Ни слова  правды как обычно.Заява  про булинг написана.Это был БУЛИНГ --- ИЗДИВАЛИСЬ НАД НЕЙ И ЗАПУГИВАЛИ ЦЕЛУЮ НЕДЕЛЮ.Цинизм в том что девочка которую побили имеет плохое зрение и эти твари отобрали у нее очки ,без которых она двух метров ступить не может.Настоящие зачинщики не пострадали ,потому что ихние родители дружат с администрацией 15 школы.Одно вранье и брежневщина -- все довольны все смеются.
  • Олена

    28 школа завжди була такою...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:37 На Хмельниччині збили 2 «шахеди». Без постраждалих і руйнувань 09:06 У Шепетівці затримали місцевого за крадіжку. Він намагався втекти з області 18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного Від читача 16:54 У Хмельницькому відбувся ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура 16:17 Хмельницькі синоптики попереджають про заморозки 15:39 «Хмельницькводоканал» шукає працівників (СПИСОК ВАКАНСІЙ) 14:40 На Закарпатті затримали хмельничанина, який за 6 800 доларів хотів перетнути кордон 14:04 Яку крипту та скільки накопичують хмельницькі депутати (ІНФОГРАФІКА) 13:36 У хмельницькій криївці «Стінка» проведуть безкоштовну екскурсію 12:27 Чим закінчуються виклики про замінування: підбірка судових справ на Хмельниччині 11:33 Тричі за рік їздив за кермом нетверезим. Як покарали водія з Нетішина 10:58 9 років тому на Грушевського згоріла «Цукерня» (ВІДЕО) play_circle_filled photo_camera 10:19 Видворили молдованина, який нелегально перебував на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up