Хмельницький аквапарк знову працює. Чи безпечно його відвідувати?

Хмельницький аквапарк знову працює. Чи безпечно його відвідувати?
  • Після отруєння у хмельницькому аквапарку в лікарні опинилася 21 особа.
  • У результаті заклад не працював два тижні.
  • Нині роботу аквапарку відновили. Та чи безпечно його відвідувати?

Більше двох тижнів тому водні розваги в хмельницькому аквапарку “7 океан” закінчилися невесело. Тоді офіційно до лікарень звернулися більше двадцяти відвідувачів закладу. Переважно постраждалими були діти. Cеред них - не лише хмельничани. 

Тоді медики поставили два попередніх діагнози: дітям – отруєння хлорвмісною речовиною, а дорослим – отруєння дезінфекційними засобами. Додамо, що все це трапилося вже в перший день після відновлення роботи закладу. До цього там тривали планово-технічні роботи.

Негайно перевірити місце події тоді взялися і працівники хіміко-біологічної лабораторії ДСНС, і фахівці Держпродспоживслужби, і правоохоронці. Було взято проби води з басейнів та відібрано зразки повітря.

Відео дня

Назвали причину

Хмельницький аквапарк був зачинений два тижні. Роботу закладу відновили 5 жовтня. Та чи не стануть водні розваги загрозою для здоров’я відвідувачів знову, дізнавалися журналісти vsim.ua. 

 Розважальний центр “7 океан” розташований на вулиці Тернопільській. Всередині закладу знаходяться кав’ярні та заклади харчування. З вікон деяких кафе видніється й сам аквапарк. Тож розгледіти кількість відвідувачів можна за склом. 

Ми навідалися туди вчора, 7 жовтня. На годиннику було близько 13-ої. Спостерігаючи за водними гірками й басейнами, ми не помітили жодного відвідувача. Натомість там сиділи рятувальники. Дізнатися чи змінилася кількість охочих “повеселитися у воді” після інциденту, ми вирішили в адміністрації. Дівчина, яка сиділа при вході до аквапарку, повідомила, що клієнтів нині небагато через “несезон”. 

“Порушення усунуто”

Про причину отруєння людей і припинення функціонування аквапарку ми запитали у керівництва, а саме у виконуючої обов’язків директора Ірини Білич. Зустрітися чи прокоментувати ситуацію по телефону вона не захотіла. Натомість на наш запит жінка надіслала нам документи із результатами обстеження аквапарку після випадку з отруєнням. Зокрема, йдеться і про причини інциденту.

В них вказано, що обладнання, за допомогою якого проводиться дозування речовин у воді басейнів, дало збій. Аби уникнути проблеми, керівники вдалися до ряду заходів. Відтак від 27 жовтня до 2 жовтня, проводилися дослідження води усіх басейнів ДУ “Хмельницьким обласним лабораторним центром МОЗ України”. Згідно із протоколами, уся вода відповідає вимогам.

Крім того, 4 жовтня управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства в Хмельницькій області провело обстеження. Воно показало, що виявлені порушення усунуто. Наразі аквапарк “7 океан” працює у звичному режимі. 

Після випадку в аквапарку в поліції повідомили, що ведеться розслідування в рамках кримінального провадження, відкритого за частиною 1 статті 325 КК України "Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням". Про результати роботи правоохоронцям поки нічого невідомо. Слідкуйте за оновленнями.

Опитування

Вам подобається аквапарк "7 океан"?

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Вадим Березний

    Для нашого міста це дуже потужний заклад, аналогів якому в Україні дуже мало ( не в одному аквапарку був) Неприємності можуть статися будь з ким.
  • Nadia Dobrovolska

    Пишу про басейн для плавання. Запах хлору там завжди такий що аж очі печуть. Після відвідування купальник випрати не можливо, пахне хлором скіли б разів я не його не прала. Шкіра пересушена. Перед входом в саме приміщення басейну на виході з душових повинна бути "ванночка" з розчином хлору для дезинфекції ніг, взуття - її там немає. Довідки на рецепції при покупці абонименту навіть не дивляться. Не зрозуміло що краще у випадку відвідування цього басейну набір лишаїв і грибків чи отруєння хлором.
  • Валентина Татаринська

    Зразу ж після перевірки служб написали,що не перевищували показники норм.Тепер згадали про 21людину в лікарні.
    Цікаво почути пояснення.
  • Сергей Дворцов

    Вже працює?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up