Хмельницький батальйон територіальної оборони відправили на Схід, кажуть - не в зону АТО

Хмельницький батальйон територіальної оборони відправили на Схід, кажуть - не в зону АТО
Автобуси з бійцями 7 батальйону територіальної оборони вирушили на Схід. Рідні розблокували дорогу, після того як військовий комісар області запевнив - їдуть на допомогу прикордонникам, а не в зону АТО.

- Чоловік, який служить у батальйоні, зателефонував сьогодні зранку, сказав, що їх відправляють на війну, - говорить дружина бійця. - У нас четверо дітей. І от тепер він має їхати... 

- Як це - їм сьогодні їхати і в них нічого немає?! Навіть розгрузки в них немає. Держава мала би їх забезпечити повністю, а немає нічого, - каже дружина бійця Світлана. - Нам казали, що їх нікуди не відправлять звідси, поки всього не буде. Але вчора їх почали забирати. Мій чоловік прийшов сюди не добровільно. Йому прийшла повістка. Якби не пішов, йому б світила тюрма. А в нас двоє дітей. Ми вимагаємо, щоб їх забезпечили всім, ми не проти, щоб вони їхали, але ж нічого немає - ні касок, ні бронежилетів, я вже не кажу про те, що навіть форми нормальної в них немає. А ми знаємо, що в них на 400 чоловік сто бронежилетів.

Відео дня

Бійців батальйону повинні були відправляти о 15:00. Станом на 14:58 кілька десятків людей перекрили виїзд з частини, де базується батальйон.

- В мене два сини, одному майже 18 - його також можуть забрати. Не знаємо, куди, нам поки що не кажуть, - говорить головний сержант стрілкової роти 7 батальйону територіальної оборони Тарас Лахнік (ліворуч). – Хлопців попередили. Щодо забезпечення – нічого сказати не можу, скажу, що у мене бронежилет є, але він такий, що якщо москалі драні в мене вистрілять - то всі кишки вилізуть нагору.

У допомогу бійцям волонтери разом з аптекою №1 зібрали медикаменти

Керівництво батальйону запевняє - бійці їдуть не в зону АТО.

- Військові відправляються для охорони державного кордону, надати допомогу братам-прикордонникам для порядку. Куди саме направляють – не можу повідомити, але точно не в зону АТО. Це ближче до Харкову. Батальйон їде у повному складі. На даний момент забезпечені повністю відповідно до виконання їхніх обов’язків. Нема ніяких підстав казати, що ми не готові, - каже замкомандира батальйону по бойовій підготовці майор Дмитро Вирво.

- Всім, чим мали бути забезпечені - вони забезпечені, - говорить обласний військовий комісар Сергій Присяжнюк. - Ми не їдемо в зону АТО. А те, що бійців не пускають - це тиск, людям не дають виконувати свої обов'язки. Військові готові до виконання завдань, для них проводили заняття.

Оскільки родичі не пускали автобуси, військовий комісар віддав наказ бійцям вишукуватися біля входу. Близько півсотні вояків пішли пішки під зливою. Пізніше, біля вулиці Гайдара їх наздогнав автобус.

- Підуть пішки, але підуть, бо є наказ і його потрібно виконувати, - заявив комісар. - Ми не їдемо ні в Донецьку, ні в Луганську область сьогодні.

Станом на 15:24 з частини виїхали шість автобусів. Рідні попрощалися з бійцями, жінки плачуть.

- Вони поїхали, а нам тепер сподівається лише молитися і сподіватися на краще, хочемо, щоб наші рідні повернулися живими та здоровими, - каже мати солдата.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (196)
  • Anonymous

    бідна,хвора людина
  • Anonymous

    старушка шапакляк ааа ти обще без ума і ролік ти з дурдома ідь в парашу попий водки покури сігарет які виробляе і продае кіріл сатаніст полижи очко путіну який мае зятя гея і все буде добре -зізди в донецьк з олей до пацанів ополченців в сауну а то уних на пів 6 і бігають з власовським гамняним парашним прапором ами тобі підготовим місце в дурдомі з майкою до колін і трусами з начесом і туалет не потрібно буде ходити і на бумазі секономити парашні суки
  • Anonymous

    Совсем Бог тебя умом обидел. Посмотри ролик. Нужная для тебя и других, отправивших своих мужчин воевать, информация.
  • Anonymous

    да, типичная бандеровская казнь ((((
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:40 Великий футбол повернувся у Хмельницький: як перемагало Поділля photo_camera 16:13 Храм у Деражнянській громаді офіційно перейшов до ПЦУ 15:35 Великогабаритні автобуси замінять «маршрутки» у Хмельницькому 15:02 Йому було 24: загинув доброволець з Хмельницького Тарас Мельник photo_camera Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 14:38 Графік стоянок екобуса в квітні: що й куди приносити хмельничанам 14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up