Хмельницький мандрівник розкаже про олімпійський вогонь та подільську батьківщину Роксолани

Хмельницький мандрівник розкаже про олімпійський вогонь та подільську батьківщину Роксолани
  • Юрій Даценко об'їздив на власному мотоциклі всю область.
  • Про найкращу пивоварню, перше НЛО та подільські рекорди він вже розповів хмельничанам.
  • Тепер говоритиме про відомих подолян, літературу, історію та спорт.
  • Зустріч-лекція відбудеться вже цієї середи, 19 квітня.

Юрій Даценко з дружиною подорожує по Україні вже кілька років. Про рідну Хмельниччину назбирав чимало цікавих фактів. Ними прагне поділитися із містянами. Кілька цікавинок про Хмельниччину мандрівник вже розповів у своїй лекції «Поділля, якого ви не знали», яка відбулась в лютому.

Тоді він зацікавив присутніх не лише маловідомими історичними актами та особами, які мали місце на Поділлі. А й розповів про господарські рекорди, перебування прибульців та перші військові польоти.

Та чоловік переконує, інформації знову назбиралось чимало. Тож для всіх охочих він проведе ще одну лекцію про «Поділля, якого ви не знали».

Відео дня

- Я розповідатиму про те, що невідомо широкому загалу про наш край - цікаві історичні деталі та факти, котрі збирав досить довго, і котрі змушують під іншим кутом подивитися на Поділля зокрема та на Україну взагалі, - пояснює Юрій. 

Кілька таких фактів мандрівник погодився розповісти спеціально для читачів vsim.ua.

- Цього разу я розповідатиму більше про людей. Наприклад, розкажу про такий цікавий факт: чи знали ви, що знаменита Роксолана - Настя Лісовська - за однією з версій народилася у... наших Чемерівцях!? А ще Проскурів колись міг мати власну фортецю! З1871 року були навіть здійснені обміри та створені креслення кількох фортів-застав, котрі мали будуватися у Проскурові. Ну і для красного рахунку: дехто це навіть пам'ятає - нашому місту та стадіону випала немала честь приймати олімпійський вогонь у 1980-му, котрий урочисто пронесли містом і запалили на стадіоні, де він і "ночував" з 8 на 9 липня!

Зустріч із Юрієм Даценко відбудеться у книгарні "Є" за адресою Проскурівська, 2. Початок о 18.00. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up