Хмельницький отримає 28 мільйонів євро кредиту на боротьбу зі сміттям

Хмельницький отримає 28 мільйонів євро кредиту на боротьбу зі сміттям
  • Гроші виділить Європейський банк реконструкції та розвитку на побудову сміттєпереробного заводу.

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) у рамках програми "Зелені міста 2" надасть хмельницькому підприємству "Спецкомунтранс" кредит у сумі 28,5 мільйона євро. Ці кошти підуть на фінансування проєкту відновлення та модернізації інфраструктури твердих побутових відходів у місті. Загальна вартість проєкту - 36,5 мільйона євро.

Таке рішення рада директорів банку ухвалила в середу, 2 вересня. Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на старшого радника із зовнішніх зв'язків ЄБРР Антона Усова.

Зазначається, що кредитбуде розбитий на декілька траншів і доповнюється інвестиційним грантом від Інвестиційної платформи сусідства ЄС (EU Neighbourhood Investment Platform) і місцевим внеском.

Відео дня

Очікується, що реалізація проєкту скоротить викиди CO2 у місті на 100 тисяч тонн на рік.

"ХКП "Спецкомунтранс" відповідає за збір, переробку та утилізацію твердих побутових відходів у Хмельницькому. Компанія має контракти з понад 92 тис. домашніх господарств і майже 3 тис. комерційних і громадських організацій на вивезення та утилізацію відходів. Компанія також є оператором наявного полігону, розташованого на території міста".

Нагадаємо, раніше журналісти ВСІМ писали,  як закриватимуть звалище та яким буде переробний завод у Хмельницькому. 

Читайте також: Стоянки екобуса у вересні. Де та коли хмельничани можуть здати сміття на утилізацію 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (148)
  • Veronika Belyak

    Давно пора.  Семчишин давай, зроби це. Ти мололець
  • РОМАН ВЕРХОЛА

    Питання віддавати хто буде...

    Віктор Бодров reply РОМАН ВЕРХОЛА

    Як все запущено....

    Андрей Стецюк reply РОМАН ВЕРХОЛА

    РОМАН ВЕРХОЛА ми...
  • Олег Бресь

    А как же цыгане и бомжи? Пойдут на завод работать сортировщиками?
  • Анна Прохоренко

    Вкраде!і будемо засміченими боржниками!!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:02 У Хмельницькому попрощалися із захисником Мирославом Марчуком 19:36 Військовослужбовців та ветеранів Хмельниччини запрошують стати учасниками стипендійної програми 19:22 В Хмельницькому «вар'яти» презентують нову гумористичну програму (новини компаній) 18:52 Роман Миколаїв: «Довелося платити за помилку життям дорогих людей» photo_camera Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 18:27 Хмельничан запрошують малювати мурал: коли і де 18:02 «Укрпошта» переїхала: як і де тепер працює нове відділення photo_camera 17:20 Хто постачає дрони Хмельницькій міськраді? Ми перевірили 16:39 На 13 годин обмежать потужність світла підприємствам Хмельниччини 15:53 На Шепетівщині чоловік обікрав квартиру, в якій раніше робив ремонт 15:12 На Хмельниччині знищили авіаційну бомбу 14:33 Прикордонники витягнули з Тиси трьох жителів Хмельниччини, які хотіли потрапити в Угорщину (ВІДЕО) 14:02 Зникла три тижні тому. Рідні та поліція шукають 70-річну Галину Кудлу 13:28 У пожежі на Хмельниччині загинула жінка 12:50 Ситуація із незаконним обігом зброї погіршилася, – Василь Птащук 12:03 На перехресті Святослава Хороброго й Грушевського сталася ДТП із п’яною водійкою 11:37 Скільки коштують валюти в обмінниках та банках Хмельницького 9 травня (ІНФОГРАФІКА) 11:01 Рідним загиблих військових з Хмельницького вручили державні нагороди photo_camera 10:40 Через аварію на двох вулицях Хмельницького 9 травня не буде води 10:01 У Білогір’ї горів деревообробний цех play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up