Хмельницький підприємець заплатить 200 тисяч гривень штрафу за неоформлених працівників

Хмельницький підприємець заплатить 200 тисяч гривень штрафу за неоформлених працівників

У Хмельницькому податківці та інспектори управління Держпраці провели позапланову перевірку фізичної особи-підприємця. За використання нелегальної праці він «влетів» на 200 тисяч гривень. 

Під час проведення перевірки факт «тіньової» зайнятості підтвердився. Мова йде про чотирьох працівників, які отримували зарплату у конвертах і не були офіційно оформлені. 
Підприємець не надав жодних документів, якими ведеться облік робочого часу його працівників, а також відомості про нарахування зарплати. Окрім того, не було наказів або ж розпоряджень про прийняття їх на роботу. Не знайшли і трудових договорів.
"Відносно працівників, які працювали без офіційного оформлення не сплачувався єдиний соціальний внесок із заробітної плати, у зв’язку з чим вони втратили право на загальнообов’язкове державне соціальне страхуванню в зазначений період роботи", - зазначають в управлінні Держпраці у Хмельницькій області. 

За кожного неоформленого працівника підприємець має сплатити штраф у 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати. Це 193 тисяч 600 гривень, включаючи інші порушення трудового законодавства. 

Довідково:

Відео дня

У статті 253 Кодексу законів про працю України вказано, що «особи, які працюють за трудовим договором (контрактом) на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання або у фізичної особи, підлягають загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню».
Відповідно до статті 265 КЗпПУ за кожного неоформленого працівника передбачений штраф у 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (32)
  • Frank Walter

    хай краще людей оформляють,а не Лексуси купують апотім плачуть,що не можуть "бо держава дере останнє"...жлоби,блін
  • Строгуш Вікторія

    А чому ніхто не подумав що з нашими зарплатою всі виживають ви всі хоча б подумали чому люди виїжджають за кордон через те що в нашій країні така хороша зарплатня? Всі обвинувачують підприємців але ніхто не задумується що лише завдяки їм люди залишаються у домах поруч з рідними і близькими а не покидати свою сім'ю як більшість. А нашим підприємцям у цій країні держава не створила ніяких умов для створення бізнесу та робочих місць хоча наша держава в цьому має бути зацікавленою. Але їй все одно тому і заводи і фабрики зупинили і розібрали, тому і робочих місць немає, тому і багато людей працюють не за професією і т.д.. А підприємці як ніяк хоч якусь зарплатню платять а люди більшість самі не хочуть оформлюватися тому що в нашій країні немає стабільності і ніхто не знає що буде завтра всі хочуть їсти і пити і бути вдягнутими сьогодні і ще щось дітям потрібно дати!!!

    myname reply Строгуш Вікторія

    Ви вдумайтесь. Ви виправдовуєте порушення закону.

    За вашою логікою ті хто продає наркотики теж невинуваті. Бо всі хочуть істи пити і немає стабільності, бла бла бла...

    Або красти це теж норма, бо дітям треба шось дати.

    А взяти то само собою бо як жеш так без взяток.

    Де ваш розум?
  • Olga

    от коли держава зробить людям такий рівень доходів, аби вони мали чим сплатити шкуродерну комуналку, одягтися- взутися, дати дітям освіту і не роками збирати гроші на відпочинок, ОТ ТОДІ люди почнуть самі відмовлятися від зарплати у конвертах, а вимагати оформлення.

    А так ще не відомо чи доживеш взагалі до тієї пенсії, а їсти людині хочеться зараз, а не колись..

    Ви думаєте, чому наша країна за рівнем розвитку медицини на останніх місцях? певне , чиновнички дочекатися не можуть, аби ми зіграли в ящик, а  оті, роками  виплати людей у ПФ, присвоїти знову у свою кишеню.

    myname reply Olga

    От коли люди перестануть чекати,  щоб їм прийшли і все зробили, ОТ ТОДІ буде толк.



    А поки винуваті всі крім людей.



    І чому ж це наша країна за рівнем розвитку медицини на останніх місцях? Депутат лікаря тримає? Чи взятки заставляє брати і нести?
  • нашатырь

    Радує те, що це був лише один ФОП, на всю область, який платив зарплату у конверті.

    Wanda Dumanska reply нашатырь

    фоп іх на гроші кинув

    Wanda Dumanska reply нашатырь

    він не заплатив ім

    Frank Walter reply нашатырь

    головне-розпочати,а далі процес піде

    Роман Новіков reply Frank Walter

    лікуватись розпочни І можливо зможеш 2+2  додати . Якщо в підприємця вистачає на заробітну плату з такими торгами як зараз це неозначає що в нього є кошти на легальне оформлення . Зараз половина ФОП виживають лиш тому що працюють напів легально Вних банально нема коштів платити всі ті побори. Підприємців в любі розвинені країні носять на руках тому що вони створюють робочі місця а в наші країні доять як можуть.

    Мастер Автополив reply Frank Walter

    Хуже не будет (с) Майдан, февраль 2014
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up