Хмельницький після ракетного обстрілу: як живе місто

Хмельницький після ракетного обстрілу:    як живе місто
  • Вранці росіяни випустили по Україні 83 ракети.
  • Як живе Хмельницький після обстрілу?
  • Читайте в репортажі.

Сьогодні, 10 жовтня, ранок почався зі звуків сирен у всіх областях України, крім окупованого Криму. О 7:25 сповіщення про повітряну тривоги отримали і мешканці Хмельниччини. Близько 9 години в обласному центрі почули перший вибух. Хмельничанка Анна розповідає: тоді перебувала на Зарічанській. Каже — злякалася, бо не розуміла, з якого боку приліт. 

— Вранці я перебувала по справах на Зарічанській, в БЦ «IQ Centеr». Під час тривоги усі спустилися на парковку. Я чула вибух лише один раз. Звук був таким, що відразу стало зрозуміло — десь приліт, — говорить вона.

А от мешканці Південно-Західного мікрорайону вибухи почули чітко. Говорять — звуків було кілька. Зокрема, в районі Катіону. Хмельничанка Ірина говорить: люди щойно почули, як гупає — кинулися в укриття.

Відео дня

В результаті вибухів, Хмельницький залишився без світла, частково без води й мобільного зв’язку. Ворог вдарив по об’єкту енергетичної інфраструктури. Таких же ударів зазнали й інші області. Це підтвердив президент України Володимир Зеленський.

— Енергооб‘єкти — по всій країні. Київщина і Хмельниччина, Львів і Дніпро, Вінниця, Франківщина, Запоріжжя, Сумщина, Харківщина, Житомирщина, Кіровоградщина, південь. Вони прагнуть паніки і хаос, хочуть знищити нашу енергосистему. Вони безнадійні,— написав президент у соцмережах. 

На об’єкті інфраструктури, куди влучили ракети в Хмельницькому, журналістам розповіли про приліт 3 ракет. Житлові будинки, що розташовані поряд, зачинені. Людей на подвір’ях обмаль. Деякі кажуть — вранці було гучно. Розповідати подробиці на камеру відмовляються. Мовляв, ніколи.

Станом на 15 годину в місті спостерігалися черги на АЗС. Зокрема, на Вінницькому шосе, на заправці «OKKO». Через відсутність світла в Хмельницькому зупинили роботу тролейбуси. Завмерлі вони стояли на проїжджій частині, заважаючи руху інших транспортних засобів. Це підтвердили водії.

Ремонтні бригади, за словами міського голови Олександра Симчишина, приступили до відновлення всіх пошкоджень у місті відразу ж після завершення повітряної тривоги. Наразі роботи ще тривають. 

— Станом на 15.00 ми маємо орієнтовно 75% відновлення електропостачання в місті. Залишається ще частина мікрорайонів, де електропостачання буде відновлено впродовж кількох годин. Плануємо, що на вечір вся громада буде з відновленим електропостачанням, — додав Симчишин. 

Невловзі планують запустити в роботу каналізаційне господарство та ввімкнути воду. Міський голова зазначив, що резервуари з водою заповнені повністю. Також ввечері хочуть ввімкнути частину зовнішніх ліхтарів.

В результаті прильотів, на Хмельниччині немає постраждалих. Проте в частині будинків приватного сектору, а також в багатоповерхівках  вилетіли шибки, — розповів Олександр Симчишин. 

За сьогодні, 10 жовтня, окупанти випустили 6 ракет по території Хмельницької області. Із них 3 вдалося збити силам ППО. Їх збили в небі над Волочиською, Староушицькою та Полонською громадами.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up