Хмельницький став кращим містом за якістю повітря і сталою мобільністю

Хмельницький став кращим містом за якістю повітря і сталою мобільністю
Фото тут і в тексті - Хмельницька міська рада
  • Хмельницький переміг ще у двох номінаціях всеукраїнського конкурсу.

Хмельницький став переможцем конкурсу зі сталої мобільності та якості повітря. Це всеукраїнський конкурс «Краще місто», де в номінації «Повітря» серед міст з чисельністю населення понад 250 тисяч жителів першу сходинку посів Хмельницький. На другому - Вінниця. 

Конкурс цього літа запустила громадська організація «Центр екологічних ініціатив «Екодія». Про це повідомляють у пресслужбі міської ради. 

Для участі потрібно було подати відповідну заявку від міста. Далі відбувалось опитування мешканців міст, які брали участь у конкурсі. Запитували думку з приводу якості громадського транспорту, ситуацій з парковками,  велосипедною інфраструктурою, зеленими зонами та моніторингом якості повітря. Загалом організатори конкурсу отримали понад тисячу таких відгуків.

Відео дня

"Система оцінювання заявок була багатовимірною: це і відгуки громадськості, і статистичні дані (наприклад, дані щодо викидів, оцінка розподілу бюджетів, реєстрація старих автомобілів).
Члени журі оцінили кожну заявку й обговорили спірні питання. Для кожної з двох номінацій був свій склад експертного журі. Загалом на конкурс надійшло 33 заявки від 27 міст", - зазначають у міській раді.
Переможців обирали у чотирьох категоріях: міста до 50 тисяч мешканців, від 50 до 100, від 100 до 250 тисяч та понад 250 тисяч населення.

Читайте також: Робота громадського транспорту: від хмельничан чекають побажань і пропозицій

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач46

    Хмельницький НЕ виграв у конкурсу мобільности!!! Не брешіть, будь ласка. Тільки за каттегорією "Повітря".
    "А за критерієм сталої мобільності перемогли Львів, Чернігів, Івано-Франківськ, Дрогобич. Місто Дубно отримало відзнаку."
  • Читач65

    Хмельницький-саме краще місто!!!

keyboard_arrow_up