Хмельницький студент зробив байк, який заряджається від розетки

Хмельницький студент зробив байк, який заряджається від розетки
  • Хмельничанин Євген Богачук навчається на 3 курсі Хмельницького національного університету.
  • Протягом року в кімнаті власної квартири юнак займався моделюванням електробайку. Сьогодні юнак роз’їжджає містом на виготовленому власноруч транспорті.
  • Як 20-річний Євген склав байк, який перевернув його життя догори дригом, читайте далі.

Євген Богачук у кімнаті власної квартири змайстрував електробайк. На нього хлопець витратив усю стипендію, яку накопичував протягом двох років. Вага саморобного байку 58 кг, а довжина - 2 метри. “Залізний кінь” розганяється до 80 км/год.

  • Мій байк розганяється по прямій до 60 км/год, при максимальній швидкості - до 80 км/ год. Якось я робив дослід: їхав весь час з ручкою газу до упору. Найближчим часом зроблю ще один дослід, обмежу ручку газу, щоб, наприклад, їхати 30 км/год. Тоді виведу середнє арифметичне і буду знати скільки він їде при максимальній і мінімальній швидкостях - розповідає Євген Богачук.

Відео дня

До комплектації електробайку входить: 2 колеса, сигнал повороту, звуковий сигнал, фари, задні габарити та спідометр. Євген каже, що планує облаштувати свій засіб ще деякими деталями.

  • Планую поставити підножку, розробити вхід для того, щоб заряджати телефон від USB, а також налаштувати зв’язок по GPS - розповідає Євген Богачук.

Про роботу над байком

Ідея створення з’явилась у хлопця спонтанно. Роботу над ним розпочав ще 2 роки тому. Щоправда, тоді він справу закинув, бо почав у собі сумніватись. Однак згодом все ж розпочав розробку мотоцикла знову. Працював над ним впродовж року, день у день. Юнак розповідає, що приходив з навчання й брався за роботу. Майструвати байк міг до ночі.

  • Для складання байку у квартирі виділив кімнату. Батьки були не проти, а навпаки тільки підтримували. Лише на моделювання у мене пішло 4 місяці. Потім почав замовляти деталі і чекати поки вони приїдуть з Китаю та різних міст України. Загалом після пар я приходив, трішки відпочивав, а тоді починав його складати, затягувалось це аж до ночі - згадує хопець.

Як зауважує Євген, саморобний байк відрізняється від велосипеда та звичайних мотоциклів. Він може розганятись до більших швидкостей, має електротягу та може долати великі відстані. Хлопець каже, що в порівнянні з іншими транспортними засобами, утримувати його виріб значно дешевше, бо ж заряджає він його від звичайної розетки. До того ж, як каже хлопець, завдяки невеликій потужності електродвигуна, мати водійське посвідчення для його байку не потрібно.

  • Я б радив цей електробайк усім доставщикам. Бо, по-перше, для нього не потрібно мати водійське посвідчення, а, по-друге, це значна економія на пальному, в порівнянні з іншими видами транспорту - каже Євген.  

Електробайк продає за 2.5 тисяч доларів

Сьогодні юнак отримав вже чимало пропозицій від інвесторів, які готові зробити вклад у його роботу над новими проектами. Хлопець задоволений і каже, що вже планує створення у місті власної фірми з розробки електротранспорту. Про запас вже й підготував назву - “BARS”.

А свій мотоцикл Євген виставив на продаж. Оцінив його у 2.5 тисяч доларів. Каже, що продати свій перший байк йому не шкода. Адже ця робота наштовхнула його на ідею створення власного виробництва.

  • Байк вже виставлено на продаж, люди ним активно цікавляться. Я вже зрозумів що в мене все вийшло, впевнено себе почуваю, тому можу вдосконалюватись, наприклад, зробити легшу раму та кращі комплектуючі. Також планую відкриття у нашому місті свого виробництва, та спершу  хочу прорахувати все до копійки, скільки коштують всі комплектуючі, електроенергія, оплата праці, маркетинг.  До мене вже звернулось чимало інвесторів, які хочуть вкластись, але спершу треба все прорахувати. Також планую зібрати свою команду, бо я сам не справлюсь. Когось планую поставити на зборку, когось на маркетинг. До речі, такі люди вже є на моєму горизонті - розповідає Євген.

Хлопець каже, що наступним проектуванням можливо буде електросамокат. Ну а поки на власному байку Євген Богачук приїжджає до університету, їздить по справах і навіть катає на ньому друзів.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Alex Cube

    интересно было бы глянуть ворклог. ну и хотя бы базовые характеристики:
    мощность двигателя, напряжение питания, емкость аккумулятора
  • Tatyana Afonchenko

    Умница парнишка.Так держать.Удачи
  • Владимир Националистович

    скутера можна взяти , максика. і біди не знати..   а велика  і такого вистачить . .  хотя б характеристики приблизні виклав ..  електротяга ше не перевершила бензинові мотори ..  тем более заряда не хватить на великі відстані ..
  • Валя Герасимчук

    Молодець, бажаю успіхів
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up