Хмельницьку АЕС переведено від московського до Паризького центру: що це змінює?

Хмельницьку АЕС переведено від московського до Паризького центру: що це змінює?
  • Рішення про перехід було прийнято 31 березня.

Всі українські атомні електростанції, і зокрема два енергоблоки Хмельницької АЕС,  переводять до Паризького центру Всесвітньої асоціації організацій, що експлуатують атомні електростанції (ВАО АЕС).

Таке рішення 31 березня ухвалила Рада керуючих ВАО АЕС на своєму засіданні, підтримавши заявку “Енергоатому”. 

Від моменту створення цієї організації у 1989 році і до цього часу атомні електростанції України належали до московського центру ВАО АЕС. Як повідомляють у «Енергоатомі», тепер їх разом з усіма енергоблоками переведуть до Паризького центру:

Відео дня

– Хмельницька АЕС (2 блоки ВВЕР-1000),

– Запорізька АЕС (6 блоків ВВЕР-1000),

– Рівненська АЕС (2 блоки ВВЕР-440, 2 блоки ВВЕР-1000),

– Південно-Українська АЕС (3 блоки ВВЕР-1000).

Зауважимо, що ВАО АЕС об’єднує операторів всіх атомних станцій світу. Організація сприяє обміну досвідом експлуатації АЕС задля спільної роботи з метою досягнення найвищого рівня безпеки та надійності.

Нагадаємо, що українські дипломати вимагають усунути з Міжнародної агенції з атомної енергії (МАГАТЕ) російську федерацію через “ядерний тероризм”. Росія веде небезпечні бойові дії в районах розташування атомних об'єктів, вдалась до захоплень Чорнобильської та Запорізької атомних станцій. За останніми даними, окупанти залишили територію Чорнобильської АЕС, але радіаційний фон там помітно зріс через неконтрольоване пересування російської важкої військової техніки і піднятий в повітря радіоактивний шар ґрунту та пил. Російські загарбники через власну халатність і нехтування правилами зазнали значного зовнішнього та внутрішнього опромінення в Чорнобильській зоні відчуження. Про це повідомляє "Енергоатом".

Читайте також: Евакуйоване з Києва підприємство переїхало в Шепетівку

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Ameno Ameno

    Це як бівка на виданні — нема хлопця ніхто не баче тільки один зявився все купа стає в чергу тут так само меньше пиздіть заібали вже
  • Іванна Борецька

    А щось до цього були у московському центрі? Дива. То у зрозуміло чому Путін вирішив, що ми будемо зустрічати його з квітами.
  • Лилия Возна

    Ви нормальні.... Що таке пишите😠😠😠
    Напишіть ще точні координати, щоб усі усі знали.
    Бачу драмтеатр, не вчить вас нічого

    Лилия Возна reply Лилия Возна

    Екатерина Карпюк Ви знаєте не дозволяю собі охаоактеризовувати людей які роблять висновку типу (не дурійте), честі Вам не робить.
    Але, якщо Ви вважаєте дану інфу доцільною, можц з легкістю прописати, що дані пости зараз не повинні бути у розголосі. Адже на разі стоїть фактор людського життя!!!
    Миру усім!

    Ameno Ameno reply Лилия Возна

    Екатерина Карпюк нагадаувати не слід

    Kateryna Karpyuk reply Лилия Возна

    Не дурійте! Звісно, що вони знають про розташування усіх українських АЕС і не тільки АЕС. Не доводьте до абсурду свої переживання. Це не секретна інформація.

    Лилия Возна reply Лилия Возна

    Юрій Пазюк А я не з мордору, але ненормальних вистачає скрізь!!!!

    Юрий Пазюк reply Лилия Возна

    Lili Tylipan росіяни типу не знають де у нас АЕС...

keyboard_arrow_up