Храм у Чемеровецькій громаді перейшов до ПЦУ. Священник не підтримав вірян

Храм у Чемеровецькій громаді перейшов до ПЦУ. Священник не підтримав вірян
Тут і далі фото зі сторінки Чемеровецької тергромади
  • Йдеться про храм в селі Чорна. 

  • Там вперше пройшла молитва українською мовою.

Під час повномасштабного вторгнення рф в Україні активізувався перехід релігійних громад із УПЦ до ПЦУ. На території Хмельниччини із 24 лютого 2022 року до 8 вересня 2023 року обласна військова адміністрація зареєструвала статути 257 релігійних громад УПЦ в новій редакції. Про такі випадки ми розповідали у минулих публікаціях. 

Нещодавно мешканці ще одного села на Чемеровеччині офіційно перейшли до Православної Церкви України. Йдеться про храм Святого Архистратига Божого Михаїла у селі Чорна. Про це повідомили у тергромаді. 

Жителі села ще майже півтора роки тому виявили бажання приєднатися до ПЦУ. Але офіційно перша молитва українською мовою вперше пролунала в храмі лиш днями. 

Відео дня

— Незважаючи на тернистий шлях, після проведених зборів про вихід із УПЦ, зібраних списків парафіян, внесених змін до статуту та до реєстру юридичних осіб, сьогодні місцева релігійна громада повноважно увійшла до свого храму та склала першу молитву українською мовою, — йдеться в повідомленні.

У громаді додають, що місцевий священник УПЦ вибір мирян не підтримав. Він покинув парафію. 

Нагадаємо, нещодавно відразу у п’яти селах Красилівської громади відбулися збори релігійних громад. На усіх було проголосовано “за” перехід до Православної церкви України. Це стосується храмів та громад у селах Манівці, Лагодинці, Пилипи, Печеськи та Грицики.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (89)
  • Галина Проданик

    Молодці!Слава Богу !
  • Володимир Озарків

    З Вами БОГ та Україна !!!!!
  • Mariya Hafynets

    Дякувати Богу українці прозрівають 🙏🙏🙏
  • Марія Герасимова

    Вітаю в Святійшій Церкві України!
    Божого вам захисту і благословінь!
    Слава Богу за Україну!

keyboard_arrow_up