Храм у Красилівській громаді офіційно перейшов до ПЦУ

Храм у Красилівській громаді офіційно перейшов до ПЦУ
Скрін з відео
  • Настоятель УПЦ не підтримав вибір вірян. 

  • Він кілька місяців продовжував проводити в храмі богослужіння. 

Під час повномасштабного вторгнення рф в Україні активізувався перехід релігійних громад із УПЦ до ПЦУ. Лише на території Хмельниччини із 24 лютого 2022 року до 8 вересня 2023 року обласна військова адміністрація зареєструвала статути 257 релігійних громад УПЦ в новій редакції. Та після того продовжилися переходи. 

Так, ще 7 жовтня 2023 року віряни села Чепелівка Красилівської громади проголосували за перехід Свято-Покровській Парафії із УПЦ до ПЦУ. “За” висловились понад 450 прихожан – членів релігійної громади. 

І лише днями парафія села Чепелівка офіційно перейшла до Православної церкви України. Про це повідомили у міській раді. 

Відео дня

Настоятель храму не підтримав вибір своїх парафіян і відмовився переходити разом із громадою. Крім того, поки документи знаходилися на перереєстрації у Хмельницькій обласній військовій адміністрації, священник УПЦ не надавав доступ до храму новообраній Парафіяльній раді та Контрольно-ревізійній комісії. Натомість самостійно продовжував проводити в храмі богослужіння.

Зрештою, в Свято-Покровській Парафії села Чепелівка таки зазвучала молитва українською мовою. Після отримання усіх необхідних документів, 14 січня, релігійна громада увійшла до храму та вперше із благочинним Красилівського округу ПЦУ протоієреєм Миколою Хом’яком помолились рідною мовою.

Нагадаємо, ми розповідали, що на росії випустили «Патріарший календар» на 2024 рік. Це офіційне видання рпц. У ньому згадуються усі єпископи УПЦ і описані вони, як архієреї московського патріархату. Серед них є четверо священнослужителів із Хмельницької області:

Більше про це дізнавайтесь з окремого матеріалу. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Nadiya Artyukh

    Вітаю громаду! Слава Богу! Слава УКРАЇНСЬКІЙ Україні! Дякую ЗСУ!
  • Надія Назарчук

    Вітаю
  • Nataliia Yarova

    Слава Богу!!!
  • Світлана Чиж-Мартинюк

    Вітаю. Нехай Бог вам допомагає

keyboard_arrow_up