УПЦ має повернути державі старовинну церкву в Кам’янці-Подільському, — суд

УПЦ має повернути державі старовинну церкву в Кам’янці-Подільському, — суд
  • Історія церкви налічує понад 200 років.
  • Нею користується громада УПЦ.

Здвиженська церква, розташована у Кам’янці-Подільському й підпорядкована УПЦ, повинна повернутися у власність держави. Прийняти її має Національний історико-архітектурний заповідник «Кам'янець». Саме на його території розташована споруда.

Таке рішення було ухвалене Господарським судом Хмельницької області 13 липня цього року. Однак після цього релігійна громада «Хрестовоздвиженська Українська Православна Церква» подала апеляцію, аби скасувати рішення. Сьогодні, 20 листопада, рішення у справі прийняв Північно-західний апеляційний господарський суд (місто Рівне). Він відхилив апеляцію релігійної громади, залишивши рішення Господарського суду Хмельницької області. Про це повідомила пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

Довідка. Будівництво сучасної Здвиженської церкви почали 1799 року, а завершили й освятили 1801 року. 1953 року храм закрили, частину церковного начиння демонтували. До 1965 року споруду використовували як кінотеатр. Протягом 1987-1988 років провели реконструкцію, а 1991-го відкрили для богослужінь. Однак роботи з упорядкування продовжували до 2005 року.

Відео дня

Читайте такожПЦУ, УПЦ та інші. Карта релігійних громад Хмельницького

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач44

    Треба зробити там синогогу.....тоді не буде ніяких судів

keyboard_arrow_up