Хто і що викидає: біля сміттєвих контейнерів у Хмельницькому встановлять відеокамери

Хто і що викидає: біля сміттєвих контейнерів у Хмельницькому встановлять відеокамери
Фото із архіву vsim.ua.
  • Біля сміттєвих баків встановлять відеокамери.

  • На них передбачили 65 тисяч бюджетних гривень.

  • Стежитимуть за тим, хто і яке сміття викидає.

Головний комунальник міста Василь Новачок каже, що за хмельничанами потрібно стежити. Мовляв, часом не попадають в баки і залишають на майданчиках будівельні відходи. Порушників хочуть штрафувати, але довести це фактично неможливо. От і вирішили в раді слідкувати за хмельничанами за допомогою камер відеоспостереження, які встановлять біля майданчиків з контейнерами.

  • У нас є у місті багато контейнерних майданчиків, які люди перетворюють на стихійні сміттєзвалища. Зараз проектанти з ймовірними підрядними організаціями вивчають можливість встановлення камер на цих майданчиках. Тому поки адреси не назву, - каже Василь Новачок. - Відділ чи управління благоустрою дивитиметься, що є купа якогось сміття негабаритного, переглядатиме відео і знаходити  хто то зробив. Далі притягуємо до адміністративної відповідальності і людина платить штраф. Інші люди розуміють, що то дорого так викидати. Привчатимемо до порядку.

Поки, за словами Василя Новачка, планують поставити 5 камер. Більше нібито немає можливості через погану оптоволоконну мережу. Каже, що уся інформація передаватиметься на комунальне підприємство «Хмельницькінфоцентр».

Гроші, у сумі 65 тисяч на встановлення відеокамер, передбачені «Програмою поводження з побутовими відходами у Хмельницькому на 2018-2019 роки». ЇЇ прийняли на сесії міськради сьогодні, 31 січня. На спостереження запланували витратити 30 тисяч цього року і 35 тисяч наступного.

Відео дня

За викидання будівельного або іншого габаритного сміття у невідповідному місці передбачений штраф. Він може сягати від 340 до 1360 гривень для фізичних осіб і від 850 до 1700 гривень для юридичних осіб. Слідкуйте за новинами Хмельницького і не тільки на vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (17)
  • Еlena Verkeeva

    В першу чергу камери потрібно встановлювати ,там де часний сектор.....В нашому дворі,коїться жах.....по вул.Пілотська 7. Благаю,поставте в нашому дворі камери!
  • Сергей Ильин

    на сайте ....веб камеры хмельницкого несколько камер смотрят на мусорки и история пишется
  • Маша Кучеренко

    Великогабаритне сміття вивозять безпосередньо на сміттєзвалище. А стихійні звалища теж є проблемою міста. І вже пора людей привчати сортувати сміття . Тому, що звалище скоро до небес доросте!! А якщо ми люди розумні істоти то повинні перестати жити у борг в природи!!!
  • Олег Шелестюк

    Поставте коло кожного сміттєвого(мусорного) бака по мусора(поліцейському) , бо більше як охороняти сміттєві баки, вони ні на що нездатні.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up