Інцидент з мавпою у Хмельницькому районі: що буде з твариною

Інцидент з мавпою у Хмельницькому районі: що буде з твариною
  • Майже тиждень жителі села Карпівці Хмельницького району намагались спіймати мавпу. 
  • Тварина покусала 14-річну дівчинку, після чого дитина пройшла лікування.
  • Розповідаємо подробиці.

У Хмельницькому районі мавпа покусала дитину. Новина з такими заголовками розлетілась мережею. Окрім обурливих коментарів, люди дивувались, як ця екзотична тварина опинилась у селі. Розповідаємо деталі.

Мавпу перевірили на сказ

Все трапилось у Карпівцях, що в Розсошанській територіальній громаді. Місцеві жителі розповідають, неодноразово бачили тварину, яка розгулювала селом і стрибала подвір’ями.

Минулого тижня мавпа забрела на город до родини Слєпчик, де вкусила за руку 14-річну дівчинку Карину. Дитину з травмами забрали до лікарні Хмельницького, де її оглянули медики й призначили антисказову терапію. 

Відео дня

Мавпу намагались спіймати майже тиждень. Жителі розповідають, увесь цей час вона стрибала з даху на дах і харчувалась на деревах. 

Як з’ясувалось, тварину привіз в село вимушений переселенець з Харкова, про це передає “Суспільне”. Мовляв, йому віддали її знайомі, які виїхали за кордон. Але досі не повернулись. Відтак харків’янин дозволив вирішити долю тварини зоозахисникам. 

“Тварину утримували в жорстоких умовах”

Майже тиждень жителі села намагались самотужки спіймати мавпу. Та було марно, адже хвостатий  вільно стрибав з даху на дах. Згодом люди звернулись до директора реабілітаційного центру для диких тварин і в минулому дресирувальника Сергія Пальохіна. 

Як з’ясувалось, це був самець зеленої мартишки. Тварину вдалось зловити лише вчора, 3 серпня. Після цього її оглянув ветеринар. 

Як розповів журналістці vsim.ua Сергій Пальохін, зелену мавпу вдалось спіймати хитрістю. Мовляв, самець був більш прихильний до жінок. Тому одна з місцевих жительок таки змогла заманити його до будинку, де зоозахисник зловив тварину й помістив у переноску.

- Це самець зеленої мавпи. Лікар її оглянув, ознак сказу немає. Тварина була перелякана, в стресі. Адже тиждень її ганяли по селу, намагаючись спіймати. Зараз тварина у нас, потім будемо вирішувати, куди її прилаштувати, власник дав на це згоду, - каже Сергій Пальохін. 

Також за словами зоозахисника, тварина утримувалась у неналежних умовах. Мовляв, багато місяців вона жила в маленькій клітці, прикритій шифером. Просто на вулиці. Пальохін додав, що це можна вважати жорстоким поводженням з твариною. Адже вольєр для мавпи був замалий.

Відомо, що під час вилучення тварини на місці була поліція. Ми також звернулись за коментарем до Хмельницького районного управління поліції. Інспектор з комунікації Віра Мазур підтвердила, що вчора, 3 серпня, на місці дійсно були поліцейські, які забезпечували громадський порядок. 
Щоправда, по даному інциденту до правоохоронців із заявою ніхто не звертався. 

- За даним фактом до поліції із заявами не звертались. Тварину упіймали. Поліція ж була присутня задля забезпечення громадського порядку. Відтак підстав для розслідування немає, - пояснила Віра Мазур. 

Скрін з відео "Суспільного"

Тим часом, самець мавпи перебуває під наглядом лікарів. Сергій Пальохін додає, що за кілька тижнів її потрібно буде прилаштувати. Куди саме - поки невідомо. Ймовірно, тварину можуть залишити на утриманні в центрі реабілітації диких тварин у Гречанах. 

Також керівник зоокуточку каже, що після перемоги планує частину тварин прилаштувати в іншому місці.

Де на Хмельниччині вакцинують від сказу?

У ветеринарних закладах на Хмельниччині здійснюють вакцинацію тварин проти сказу. Вакцина безкоштовна. Нижче у таблицях наведемо перелік лікарень ветеринарної медицини.
Де у Хмельницькому вакцинують тварин від сказу?

Читайте також:

На Хмельниччині невідомі розстріляли гніздо лелек: один птах поранений

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Читач81

    Дурно бігав. Треба його картоплю заставити було копати.
  • Андрей Гришнюк

    Перешліть адреси де можна зробити щеплення тому хто привіз тварину.

    А ще краще примусово лікування призначити йому воно явно потрібно.

keyboard_arrow_up