Із 15 лютого забороняють ловити щуку. Який буде штраф

Із 15 лютого забороняють ловити щуку. Який буде штраф
  • Заборона на вилов буде діяти з 15 лютого до 31 березня включно. 

  • Саме в цей період щука нереститься. 

Щука – бажаний улов для багатьох любителів риболовлі. Та невдовзі рибалкам доведеться зробити перерву. Фахівці кажуть, це необхідно зробити для успішного відновлення популяцій щук.

Саме тому найближчим часом стартує заборона на вилов щук. Вона діятиме з 15 лютого по 31 березня. У держагентстві меліорації та рибного господарства кажуть, що вона діятиме у всіх рибогосподарських водних об’єктах та їх частинах в період нересту цих прісноводних хижаків. 

— Ця заборона в Україні вводиться вперше і нарешті відповідатиме логіці процесу розвитку цього виду риб. Адже щука – одна з небагатьох риб наших водойм, нерестова активність якої починається за температури води 3-5 градусів, що є нижчою порівняно з нерестовими температурами інших видів, — йдеться в повідомленні. 

Відео дня

Відтак, термін нерестової заборони на вилов щуки поширюється не тільки на період відкладення ікри, але й на час переднерестової активності. Адже самому нересту щуки передує міграція, під час якої дозріває ікра у самок та молоко у самців. Тож в цей період щука є дуже вразливою до вилову.

Тих, хто попри заборону таки ловитиме щуку, чекає адміністративна та кримінальна відповідальність. Штраф за один незаконно виловлений екземпляр щуки становить 3 468 гривень.

Нагадаємо, також з 1 грудня 2022 року діє заборона на вилов річкових раків на території Хмельницької області. Їх не можна буде ловити впродовж півроку — по 30 червня 2023.

А ще на території Хмельницької області забороняється полювати на хутрових та парнокопитних звірів.

Також влітку на Хмельниччині заборонили полювання на пернатих. Так, до закінчення воєнного стану на території області заборонено полювати на пернату дичину. 

Цікаві факти про щуку

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up